Privatøkonomi

Opel Astra vandt titlen som Årets Bil

En ny motor, der strækker benzinen til det yderste, god plads på bagsædet og sjove køreegenskaber sikrer Opel Astra titlen som Årets Bil i Danmark 2016.

Årets Bil i Danmark 2016

Opel Astra, familiebil: 140 point

Volvo XC90, stor SUV: 99 point

Mazda CX-3, lille SUV: 88 point

Jaguar XE, luksusbil: 66 point

Audi A4, businesscar: 57 point

Kåringen af Årets Bil i Danmark afholdes af MKD, Motorjournalisternes Klub Danmark. Kåringen blev i år holdt for 46. gang.

Opel Astra 2016 er netop kåret til Årets Bil i Danmark. Med en score på i alt 140 point satte den nye tyske familiebil alle andre på plads, idet bilen på andenpladsen, svenske Volvo XC90, kun fik 90 point.

De tre øvrige i finalen var Mazda CX-3, Jaguar XE og Audi A4.

Dermed vandt en bil med god benzinøkonomi, stor plads på bagsædet og sjove køreegenskaber samt en startpris under 200.000 kr. den væsentligste pris i den danske bilverden.

Årets Bil i Danmark kåres af en kreds af danske biljournalister - heriblandt Mikkel Thomsager, chefredaktør på Bilmagasinet.

»Opel Astra vinder ikke, fordi den lancerer ny teknik. Men den samler alle de gode ting, vi kender fra ellers langt dyrere biler, til en lavere pris. Det gælder forskelligt luksusudstyr. For eksempel er Opel rigtigt gode til forsæder, så i den nye Astra kan man sidde lige så komfortabelt som i biler, der koster væsentligt mere.« siger Mikkel Thomsager.

Kåringen af Årets Bil kørte i år i to ”halvlege” – først to testdage i oktober på og ved FDM Jyllandsringen.

Her blev fem ud af i alt 31 biler stemt i finalen.

Dernæst en ny afstemningsrunde hvorefter vinderen kunne afsløres. Det skete i aftes til en slags ”Oscar-aften”, der blev holdt på Marketenderiet i Valby nær København.

Læs også
Top job