Privatøkonomi

Verdens største investor sætter klimasynderne kniven for struben

For få år siden var ansvarlig investering ikke noget, finanssektorens afkasthajer gik meget op i. Men lige nu sker der store forandringer blandt verdens største investorer.

Uden at være blevet miljøaktivister inddrager finanssektorens afkasthajer i stigende grad klimaudfordringer i deres aktieanalyser. Foto: Federico Gambarini/AP.

Verdens største investeringsvirksomhed, BlackRock, der forvalter mere end 35.300 mia. kr., erklærer sig for første gang parat til at bruge sin stemmeret til at presse bestyrelser, som ikke frivilligt vil mindske klimarisici. Børsmæglerforeningen forudser, at danske investeringsbanker er nødt til at udvikle mere præcise værktøjer til at prissætte de virksomheder, som er på kanten af det socialt acceptable.

»Investeringsbanker er tvunget til at forholde sig til ESG – miljø, sociale forhold og virksomhedsledelse som en helt naturlig del af vurderingen af et selskab. Vi gør det allerede, men det kommer til at fylde meget mere fremover. Det er afgørende for prissætningen på en aktie, om virksomhedens forretningsmodel holder, eller om den er på kanten af det socialt acceptable,« siger Claus Gregersen...

BRANCHENYT
Læs også