Privatøkonomi

Lego-børn slutter sig til farmand: Er kommet på liste over verdens rigeste

Kjeld Kirk Kristiansens tre børn har hver især opbygget sig så stor en formue, at de lige kan klemme sig ind blandt verdens 500 rigeste.

Fra venstre ses her Sofie Kirk Kristiansen, Kjeld Kirk Kristiansen, Camilla Kirk Kristiansen, Thomas Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard. De tre Lego-arvinger, Thomas, Sofie og Agnete har som individer fundet vej til en liste over verdens 500 rigeste.  Foto: Lego

Når listen over verdens rigeste personer de seneste år er blevet gjort op i internationale medier, har Kjeld Kirk Kristiansen været ene om at repræsentere familien bag Lego.

Men nu har hans tre børn Thomas Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard også klemt sig ind som selvstændige individer på listen over verdens 500 rigeste hos velansete Bloomberg.

De tre børn er placeret som henholdsvis nummer 490, 491 og 492 på listen med en formue, der hver især er opgjort til 3,87 mia. dollars, svarende til 25,4 mia. kr.

Til sammenligning er farmand Kjeld Kirk Kristiansen ifølge Bloomberg god for 76 mia. kr. Det placerer ham på en 112. plads over verdens rigeste.

I løbet af årets første halvdel er Lego-arvingernes formue hver især ifølge Bloomberg steget med 5,1 mia. kr., hvilket er en stigning på 25 pct. i forhold til årsskiftet.

Formuen stammer fra arvingernes ejerandel i familiens pengetank, Kirkbi, der ejer 75 pct. af aktierne i Lego, og som desuden har ejerandele i virksomheder som Merlin Entertainment, Matas, ISS, NKT og Falck.

Kirkbi har de seneste år vist sig at kunne generere store summer penge. Alene i 2016 blev overskuddet på 13,3 mia. kr. efter skat.

Det er især ejerandelen i Lego, der af Bloomberg vurderes at være meget værd for Thomas Kirk Kristiansen, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard. Ejerandelen i Lego anslås at have en værdi på 19,2 mia. kr. for de tre Lego-arvinger.

Mens de tre arvingers formue stiger gennem ejerskabet af Kirkbi, går det mindre godt for deres private investeringer.

Thomas Kirk Kristiansen har smidt mange penge efter en nybygget golfbane nær Kerteminde, hvor han også har sit hestestutteri. Det var stærkt medvirkende til et underskud på knap 79 mio. kr. i Thomas Kirk Kristiansens personlige holdingselskab i 2016.

Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard tabte henholdsvis 58 og 30 mio. kr. i 2016 på deres personlige selskaber.

BRANCHENYT
Læs også