Privatøkonomi
0

Nu kan en tastefejl ikke koste en p-afgift

En tastefejl på en betalingsautomat kostede tidligere en afgift, men det har Retten i Glostrup nu ændret på.

Ifølge FDM er afgørelsen fra Retten i Glostrup endelig, da Københavns Kommune ikke får mulighed for at prøve sagen ved Landsretten. Foto: Martin Lehmann

Kan du kende forskel på "O" og "0"? Tidligere har det kunnet resultere i en p-afgift, hvis man har byttet om på bogstavet og tallet, når man har indtastet bilens registreringsnummer på en betalingsautomat i forbindelse med en parkering.

Men en afgørelse fra Retten i Glostrup baner nu vejen for, at man ikke skal punge ud for at have tastet U0 47 287 i stedet for UO 47 287. Altså er der håb for landets billister i sager, hvor der på trods af en tastefejl ikke er tvivl om, hvilken bil der reelt er tale om.

Det skriver FDM.

Retten i Glostrup har nemlig afgjort, at et FDM-medlem ikke skulle betale en p-afgift til Københavns Kommune, selv om billisten havde tastet 0K i stedet for OK på betalingsautomaten.

»Vi undrer os over, at kommunerne ikke har gjort mere for at undgå, at disse situationer opstår. Der er en række sager, hvor der ikke bør være tvivl om, at indtastningen gælder en konkret bil, selv om der er sket en tastefejl. Derfor er vi meget glade for afgørelsen, som vi håber får kommunerne til at ændre praksis,« siger Lennart Fogh, afdelingschef i FDM's juridiske rådgivning. 

Ifølge FDM er afgørelsen fra Retten i Glostrup endelig, da Københavns Kommune ikke får mulighed for at prøve sagen ved Landsretten. Bilejernes interesseorganisation anbefaler, at man tager kontakt til den pågældende kommune, hvis man har fået en p-afgift i forbindelse med en tastefejl, der ikke er meningsforstyrrende.

»Bilisterne har bestemt et ansvar for, at de indtaster korrekte oplysninger. De skal selvfølgelig være grundige, når de indtaster deres nummerplade på automaterne eller i deres app. Men betalingen skal nogle gange gå stærkt, og så kan der ske åbenlyse fejl. Det er disse fejl, vi mener, at kommunerne er nødt at se nærmere på, så bilisterne ikke får uretfærdige afgifter,« udtaler Lennart Fogh.

BRANCHENYT
Læs også