Privatøkonomi

Skal du købe hus? Her bliver der givet over 30 procent i rabat

Det er på Lolland der bliver skruet mest på prisen. Foto: Morten Langkilde

Drømmer du om at male gavl, klippe hæk og vide, at det er din hæk og din gavl, så er livet som husejer nok det rette.

Men drømmer du også om at få skruet prisen på huset ned, så er der visse byer, du med fordel kan indstille GPS'en til, når søndagene skal bruges på at ose rundt til åbent hus.

For med et spænd i den samlede rabat fra 31,7 procent i den ene by til 2,7 procent i den anden er der store forskelle på, hvor meget sælgerne giver sig på prisen for at få underskrevet en købsaftale.

Det viser en opgørelse af hushandlerne i 2017 fra boligsiden Boliga.

Det er i Rødby - færgebyen på Lolland -  der bliver skruet mest på prisen. Ikke alene er den samlede rabat fra huset først bliver annonceret til det er solgt på 31,7 procent - forhandlingsrabatten, den som køberne får fra den eneste udbudspris til salgsprisen, er også landets procentvis største. Den er på 18,4 procent i den syddanske by.

Næsthøjeste samlede rabat har sælgerne givet i Vojens. Helt præcist er der blevet slået 20,5 procent af prisen.

I den anden ende af landet er der til gengæld ikke megen plads til forhandling.

I Svenstrup J. - en sydlig del af Aalborg - bliver der blot givet 2,7 procent i samlet rabat og 1,9 procent i forhandlingsrabat, mens der i østjyske Hinnerup bliver givet samme procentvise samlede rabat.

Samtidig viser en opgørelse fra Boliga, at det også er i Svenstrup J., at flest huse bliver solgt i løbet af de første tre uger. At der er fart på boligmarkedet i den bydel skyldes ifølge den lokale mægler Henrik Bach Pedersen fra EDC Danebo, at bydelen ligger optimalt for transport til både Aalborg og andre byer - ligesom der er meget natur i selve området.

Det er dog ikke i Aalborg-bydelen, der blev givet den laveste procentvise forhandlingsrabat. Det er i de to sjællandske byer Slangerup og Tune, hvor prisen kun er blevet forhandlet 1,7 procent ned.

Her kan du se, hvor meget der blev givet i rabat i din by

BRANCHENYT
Læs også