Privatøkonomi

Danskerne har fået et nyt favoritrejsemål i sommerferien

Sidste år toppede Italien på listen over danskernes foretrukne rejsemål i sommerferien. Sådan er det ikke længere, viser tal fra TDC, der har kigget danskernes mobiltelefoner i kortene.

Neuschwanstein i Bayern besøges årligt af mere end 1,3 mio. gæster. Denne sommer har mange af gæsterne måske været fra Danmark. Foto: JP. Foto: Softeis/Wikimedia Commons

Danskerne har for alvor fået øjnene op for Tyskland, der topper listen over danskernes foretrukne rejsemål i sommerferien.

Sådan findes vinderen
  • TDC har gransket alle mobilkundernes dataforbrug i sommerugerne 26-30.
  • På baggrund af tallene har telegiganten opstillet en liste over danskernes foretrukne feriesteder i sommerferien.
  • Feriedestinationen tæller alene med, når telefonen har opholdt sig mindst fire dage i et land.
  • Med kravet om fire dages ophold forsøger TDC at imødekomme problemet med, at mange rejser gennem lande på vej og hjem fra ferie.
  • TDC er Danmarks største mobiludbyder, og næsten 700.000 af koncernens mobilkunder indgår i undersøgelsen.
  • Det er tredje sommer i træk, at TDC ser sine mobilkunders ferievaner i kortene.

Det er i hvert fald meldingen, hvis man spørger TDC, der har gransket TDC-kundernes rejsevaner i sommerugerne 26, 27, 28, 29 og 30.

»Næsten 700.000 af vores kunder har haft ophold på mindst fire dage i et andet land hen over sommerferien, og her har vi blandt andet set en pæn vækst i rejser til Tyskland,« siger Kasper Ørtvig, mobildirektør i Yousee, der huser TDC-forretningens privatkunder.

Analysen er sket ved at granske TDC-kundernes brug af mobiltelefoner i udlandet, og her afslører tallene, at Tyskland for første gang kommer ind som den foretrukne feriedestination.

Top 10-rejsemål i sommeren 2017
1 Tyskland 18 pct.
2 Italien (m. Vatikanstaten) 15 pct.
3 Spanien (m. Kanariske Øer) 12 pct.
4 Sverige 9 pct.
5 Frankrig 8 pct.
6 Grækenland 6 pct.
7 Kroatien 3 pct.
8 Storbritannien og Nordirland 3 pct.
9 Norge 3 pct.
10 Østrig 3 pct.
Kilde: TDC Group.

På andenpladsen finder man Italien, der toppede TDC-kundernes ferieliste i både 2016 og 2015.

»Tyskland vil selvfølgelig altid fylde meget i en roamingstatistik i og med, at mange rejser igennem landet, men det har vi korrigeret for ved at opstille et kriterium om mindst fire dages ophold i landet,« siger Kasper Ørtvig.

Et kig på top 10-listen viser, at der ikke er de store udsving blandt de populæreste lande. Dog er Tyrkiet faldet ud af top 10-listen i 2017, mens der til gengæld er blevet plads til Østrig på listen.

Det er tredje sommer i træk, at TDC – Danmarks største mobiludbyder - granskerne kundernes mobilvaner i udlandet for at kåre danskernes favoritrejsemål i sommerferien.

Læs også