Privatøkonomi

Benzinprisen falder igen efter usædvanligt prishop

Panikken efter den tropiske orkan Harvey har så småt lagt sig.

Flere af landets benzinkæder har tirsdag sænket priserne på både benzin og diesel. Foto: Ole Lind

Danske bilejere kan igen fylde tanken til en lidt lavere pris.

Flere af landets benzinkæder har tirsdag sænket priserne på både benzin og diesel. Det sker, efter at bilejerne i slutningen af sidste uge blev mødt af et usædvanligt stort prishop på tankstationer rundt om i landet.

Circle K, der driver over 200 tankstationer i Danmark, valgte i fredags at hæve prisen på benzin og diesel med hhv. 50 øre pr. liter og 20 øre pr. liter. Det skyldtes, at den tropiske orkan Harvey havde sat en række olieraffinaderier i USA ud af spil - og dermed øget indkøbsprisen på benzin og diesel.

Men nu er markedet igen faldet til ro, siger fuel director i Circle K Danmark, Peter Rasmussen.

»Så fra kl. 11 tirsdag sænkede vi prisen med 10 øre pr. liter for både benzin og diesel,« siger han.

Også benzinkæden OK, der har næsten 700 tankstationer rundt om i landet, har i første omgang sænket priserne med en 10-øre.

»Det er baseret på forventninger om, at det nu kun kan gå fremad i Texas, hvor stormen Harvey raserede,« siger pressechef i OK, Lene Bonde.

De massive oversvømmelser i staten Texas, hvor stormen Harvey gik i land for mere end en uge siden, betød ifølge Bloomberg News, at omkring en femtedel af den amerikanske raffinaderi-kapacitet var sat ud af spil.

Men nu er flere raffinaderier klar til at åbne for benzinproduktionen igen. Det får benzinprisen til at falde. Dog ikke så meget, at prisen ved benzinstanderne igen er tilbage på samme niveau som før orkanen.

Da Circle K i fredags hævede priserne på benzin og diesel med hhv. 50 øre pr. liter og 20 øre pr. liter, kaldte Peter Rasmussen det for bemærkelsesværdigt.

»Det er nok det største prishop, jeg nogensinde har set,« sagde han.

BRANCHENYT
Læs også