Privatøkonomi
0

Regeringen foreslår 5000 i skatterabat for at udleje bil og båd

Regeringen nye strategi for deleøkonomi om give et skattefradrag på 5000 kr for lejeindtægter.

Foto: Martin Lehmann

I dag kan boligejere få skattefradrag for at leje lejligheden eller huset ud i en kortere periode, ligesom også sommerhusejere kan få rabat for lejeindtægter.

Og snart kan det samme gælde både bil- og bådejere, hvis det står til regeringen. Det fremgår af regeringens deleøkonomiske strategi, der præsenteres mandag.

Som en del af regeringens nye strategi for deleøkonomi er et forslag om at give et skattefradrag på 5000 kroner til private, der vil leje deres bil eller båd ud.

Skattefradraget kan dog kun opnås, hvis man som udlejer benytter en tjeneste til at leje ud, som har forpligtet sig til at indberette udlejernes indtægter til Skat.

På samme måde vil udlejere af boliger gennem for eksempel Airbnb kunne fået højere skattefradrag - fra 24.000 til 36.000 kroner. Samtidig vil det blive muligt at udleje en bolig med bopælspligt i 90 dage.

- Deleøkonomiske virksomheder skal konkurrere på samme vilkår som andre virksomheder i Danmark. Det er derfor vigtigt for regeringen, at der inden for deleøkonomien sker en korrekt skattebetaling, lyder det i strategien.

Desuden vil regeringen have en digital indberetningsløsning, som sikrer, at virksomheder automatisk kan indberette deres brugeres indtægter til Skat.

Ifølge erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil regeringen samlet gøre det lettere for både borgere og virksomheder.

- Der ligger et enormt vækstpotentiale i deleøkonomien, og derfor vil vi med strategien sikre, at deleøkonomien vokser i Danmark. Vi skal have flere og større deleøkonomiske virksomheder.

- Og vi skal have flere danskere til at udnytte alle de nye muligheder, deleøkonomien giver os. Det vil skabe udvikling og vækst, som både kommer miljøet, samfundet og den enkelte borgers privatøkonomi til gavn, siger han i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også