Privatøkonomi
0

Nordea dumper renterne: Her får du 0,00 pct. for at spare op

Renterne på indlånskonti er historisk lave.

Foto: Arkiv

0,00 pct. Så høj eller rettere lav bliver renten på seks konti i Nordea, efter at storbanken igen har sænket renten på indlån.

En rente på 0 pct. er ikke usædvanlig for en konto i de danske banker, men nu bliver der altså endnu flere. Et eksempel er frigivne børneopsparinger eller børnebørnskonti. Her fik man tidligere 0,20 pct. Nu bliver renten 0.

»Det er vanskeligt at have indlån i disse år. Renterne går nærmest kun ned. Det er stadig muligt at snige sig lige over 1 pct. ved at binde i et år eller mere, men det er kun ganske få muligheder, der er,« siger direktør i Mybanker, Morten Westergaard.

Fra 0 pct. er der ikke langt til en negativ rente. Men så langt tør bankerne ikke gå over for private, mener Morten Westergaard.

»Min fornemmelse er, at bankerne danser om den varme grød i forhold til at tilbyde negative renter til privatpersoner. De overvejer, men er bange for reaktionerne,« siger Morten Westergaard.

Også renterne på deciderede opsparingskonti får et gevaldigt hug mod 0. Renten på en opsparingskonto med seks måneders opsigelse sænkes med 0,2 pct. point til 0,05 pct.

Her får du 0 pct. i rente hos Nordea
  • Frigivet børneopsparing og børnebørnskonto.
  • Depotplejekonto.
  • Porteføljekonto og PB portefølje.
  • PB portfolio management.
  • Pluskonto under 250.000 kr.
  • Pluskonto Fri (indestående under 50.000 kr. og over 500.000 kr.)

Bankens velhavende kunder slipper lidt billigere. Indlånsrenten på Private Banking-kontoen sænkes med beskedne 0,05 pct. point. Det betyder, at renten bliver 0,10 pct.

Også hos konkurrenten, Danske Bank, er mange renter i 0. Renten på Danske konto er således 0, mens renten på Danske Indlån er nede i 0,01 pct.

En af de højeste renter fås på børneopsparinger. I Nordea halveres renten nu til 0,25 pct. I Danske Bank får kunderne 0,35 pct. i rente på børneopsparinger.

Det er efterhånden svært at få sit indestående forrentet. Skal man have en rente på 1 pct. eller derover, er man nødt til at binde sine penge i en periode. Højeste indlånsrente i øjeblikket er 1,15 pct. den kan man få ved at binde sine penge i Ikano Bank i tre år.

Basisbank giver en rente på 1,1 pct. Det kræver, at man binder sine penge i et år. I Basisbank kan man få en rente på 0,80 pct. mod en binding på en måned.

Uden binding kan man få en rente på 0,60 pct. i Santander Bank.

Suverænt højeste indlånsrente fås i Lån & Spar. Her er renten 5 pct. op til 50.000 kr. Men det er langt fra alle, der kan få adgang til den lukrative opsparing. For at få den høje rente skal man være medlem af en af de organisationer, som Lån & Spar samarbejder med, have afsluttet din uddannelse, og man skal samle hele sin privatøkonomi hos Lån & Spar.

Rentesænkningerne hos Nordea træder i kraft den 13. november.

BRANCHENYT
Læs også