Tech
0

Facebook-medstifter advarer: Kun Gud ved, hvad det gør ved vores børns hjerner

Facebook-medstifter hejser det røde flag over for det sociale medie, han selv var med til at stifte.

Sean Parker er mest kendt for at være medstifter af Facebook. I dag har han kastet sig over forskning i kræft. Foto: Arkiv.

Sean Parker, medstifter af Facebook, er så bekymret for, hvad han har været med til at skabe, at han nu slår alarm. Det sker i et interview med mediet Axios.

»Det ændrer bogstaveligt talt dit forhold til samfundet og andre mennesker. Det forstyrrer produktiviteten på underlige måder. Kun Gud ved, hvad det gør ved vores børns hjerner,« lyder en af flere ganske opsigtsvækkende kommentarer fra Sean Parker om Facebook.

Milliardæren har i dag kastet sig over forskning i kræft, men fandt alligevel tid til at tale lidt om det, han altså selv sammen med bl.a. Mark Zuckerberg skabte.

Han fortæller om, hvordan Facebook giver brugeren en lille smule dopamin, populært forklaret hjernens lykkemiddel, hver gang en anden person giver et like eller kommenterer opslag eller et billede.

Det smarte ved det hele er, at systemet hele tiden genererer mere indhold.

»Det er et form for socialt validerings-loop. Præcis den slags, en hacker som jeg selv ville komme op med, fordi du udnytter en sårbarhed i den menneskelige psykologi,« siger han til Axios.

BBC, der også omtaler historien, har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Facebook. Sean Parker joker i interviewet med, at Mark Zuckerberg sikkert vil blokere hans Facebook-konto, hvis han ser kommentarerne.

For lidt mere end et år siden smed Sean Parker 250 mio. dollars efter det, der i dag hedder Parker Institute for Cancer Immunotherapi.

Grundpillen i initiativet er, hvordan man får immunsystemets egne T-celler til at angribe tumorer, måder hvorpå man kan booste en patients respons på nuværende immunterapeutiske lægemidler, og opdagelsen af nye lægemidler, der kan angribe tumorer.

Immunterapeutiske lægemidler virker ved, at de stimulerer patientens eget immunforsvar til at dræbe kræftcellerne.

Sean Parker har en anslået formue på cirka 15 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også