Tech

Elon Musk vil sende sin personlige Tesla ud i rummet

Bilen skal ifølge Tesla- og SpaceX-grundlæggeren sendes ud i Mars' kredsløb sammen med raketten Falcon Heavy i januar.

Adm. direktør hos bilproducenten Tesla og rumvirksomheden SpaceX, Elon Musk, vil sende sin bil ud i Mars' kredsløb. Foto: AP/Andrej Sokolow

Elon Musk har tidligere udtalt, at han har planer om at lancere den »mest åndssvage ting, vi kan forestille os« ved den officielle lancering af den nyeste SpaceX-raket, Falcon Heavy.

Nu har Tesla- og SpaceX-grundlæggeren muligvis afsløret, hvad den »åndssvage ting« er. Fredag skrev Musk på Twitter, at han vil skyde sin egen Tesla Roader ud i rummet i januar.

Historien har ramt flere internationale medier, heriblandt Techcrunch.com der skriver, at Musk' udmelding er i tråd med den seneste tids rygter om, at Falcon Heavy vil blive præsenteret i begyndelsen af 2018.

Ifølge Elon Musks tweet skal Falcon Heavy have hans personlige Tesla i farven »midnatskirsebær« i lasten, og så skal de sammen skydes ud i rummet til David Bowie-sangen "Space Orbit".

Destinationen er planeten Mars, og raketten vil med bilen ombord være »dybt ude i rummet i en mia. år godt og vel, hvis den ikke sprænger i luften på affyringsrampen«, lyder det i Musks tweet.

Falcon Heavy er en opfølgning til SpaceX's Falcon 9. Det er en mere kraftfuld raket, som rumvirksomheden håber kan anvendes til missioner til månen og til Mars.

Lanceringen af Heavy Falcon skulle have fundet sted i november, men Musk skrev fredag på Twitter, at lanceringen vil ske »i næste måned«.

»Garanteret at blive spændende, på den ene eller den anden måde,« lød det desuden fra grundlæggeren.

Musk har tidligere oplyst, at han har et mål om at sende mindst to rumfartøjer til Mars inden 2022.

Læs også
Top job