Tech

Jaguar genopliver E-type - men nu som elbil

Den klassiske sportsvogn Jaguar E-type genopstår, men nu med batteri og elmotor. Ejer du en benzinmodel, kan den også blive ombygget til elkraft.

Jaguar E-type blev produceret fra 1961 til 1974 og blev Jaguars vel nok mest kendte model gennem årene. Nu genopstår den som elbil. Foto: PR

Har du altid ønsket dig en klassisk, åben sportsvogn fra 1960’erne, men synes det er lidt svært at forsvare den slubrende lyd fra en gammel og meget tørstig benzinmotor? Så er løsningen på vej.

Jaguar har nemlig nu annonceret, at selskabets måske mest berømte model gennem årene, Jaguar E-type, vil blive produceret igen fra 2020. Men denne gang kun som elbil. Det skriver CNN.

Dermed kan man køre op og ned ad Strandvejen med stil – men uden at skulle trækkes med en løftet pegefinger over hvor meget benzin en sportslig benzinmotor på 4,2 liter fra 1961 kan sluge.

Selvom den oprindelige Jaguar E-serie ikke var sløv, men gik fra nul til hundrede på under syv sekunder, kan ejerne af den nye version se frem til mere fart og tempo, oplyser Jaguar, uden at komme med detaljer. Det eneste, bilproducenten har meldt ud af tal, er en rækkevidde på 270 kilometer.

Ejer man allerede en klassisk Jaguar E-type, kan man aflevere den hos Jaguar, som så vil ombygge den til en elbil. Den gamle benzinmotor med op til 265 hestekræfter vil blive fjernet fra den lange, lange køler, og al indmaden bliver skiftet ud. Selvfølgelig med så meget finesse, at det altid vil være muligt at gendanne den oprindelige benzindrevne bil.

Ejeren skal så vælge mellem at beholde det klassiske instrumentbræt med analoge visere, eller at få en moderne, skærmbaseret instrumentering. Det er også muligt at få en ny radio og moderne LED-lygter med i købet. Derudover skulle der ikke være nogen forskel på ny og gammel – selv vægtfordelingen vil være præcis den samme i bilen efter operationen, lover Jaguar.

Ét eksemplar af en Jaguar E med elmotor er allerede blevet bygget, og den fik plads i rampelyset, da den britiske prins Harry blev gift i maj og kørte væk med sin brud i denne særlige prototype. Men Jaguar må have fået god respons på konceptet og set en forretningsmulighed i at genoptage produktionen.

Prisen på en ny, eldrevet Jaguar E-type er ikke offentliggjort. Men mon ikke der er købere til den, selv hvis vi taler om millioner af kroner. Det er jo en bil, der gentagne gange er blevet kåret som verdens smukkeste.

Jaguar byggede den første eldrevne Jaguar E-type for knap et år siden for at markere lanceringen af Jaguars første elbil i produktion, I-Pace. Siden kom også E-pace - og om få år altså også en Jaguar E-type Zero, som elversionen er døbt.

BRANCHENYT
Læs også