Tech
BREAKING

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Endnu en prominent chef forlader Snapchat midt i brugerflugt

Imran Khan, en af de øverste chefer i Snap Inc., forlader det amerikanske techselskab. Dermed er han endnu et navn i rækken af chefer fra det øverste lag, der forlader selskabet.

Imran Khan ses her under børsnoteringen af Snap på børsen i New York i marts 2017. Foto: AP Photo/Richard Drew.

Mens brugerne flygter fra Snapchat, bliver der skiftet god og grundigt ud i toppen af Snap Inc., moderselskabet bag det sociale medie.

Nu forlader endnu et prominent navn selskabet. Imran Khan, der bærer den officielle titel af chief strategy officer, og som i høj grad har været hjernen bag selskabets børsnotering sidste år, stopper, meddeler Snap Inc. i en børsmeddelelse.

Imran Khan vil blive siddende på posten, indtil hans afløser er fundet.

»Der findes ikke et perfekt tidspunkt at sige farvel på, men vi har en enestående ledelse på plads, der kan føre Snap videre til det næste kapitel,« udtaler Imran Kahn.

Dermed indskriver Imran Khan sig i rækken af personer fra laget lige under topchefen Evan Spiegel, der har forladt Snap den seneste tid. Finansdirektør Drew Vollero forlod Snap i foråret - kun få måneder efter, at udviklingschefen Tim Sehn forlod det amerikanske selskab.

Nyheden kommer midt i turbulente tider for Snap. Siden børsnoteringen i foråret 2017 har kursen på Snap-aktien stort set kun bevæget sig nedad. De seneste seks måneder er aktien faldet med mere end 40 pct.

Samtidig vender brugerne Snapchat ryggen. Da selskabet i starten af august præsenterede sit regnskab for andet kvartal, var det med meldingen om, at antallet af brugere var faldet med 3 mio., hvilket bragte det samlede antal af Snapchat-brugere ned på 191 mio.

Snapchat gennemgik i foråret et større redesign i håbet om, at brugerne ville interagere mere med reklamerne på det sociale medie. Men omlægningen af Snapchats design har givet bagslag og er blevet mødt med kraftig kritik af brugerne. Bl.a. har den amerikanske kendis Kylie Jenner erklæret Snapchat for »dødt,« efter at det nye design så dagens lys.

Læs også
Top job