Tech

Nyhed: Mød manden, der ligner Lundbecks nummer to. Nyhed: Velhaverforvalter køber op i »tophysterisk marked«. Nyhed: Dansk sværvægter vil lave en "Ørsted". Analyse: Sådan overlever du bedst det næste økonomiske chok.

Telegiganten Nokia lancerer stor spareplan - vil fyre tusindvis

Finske Nokia vil inden længe præsentere en stor spareplan, der skal spare virksomheden 700 mio. euro frem mod 2020, men til gengæld vil koste »tusindvis« af ansatte jobbet.

Foto: Imaginechina via AP

Den finske telegigant Nokia har torsdag løftet dele af sløret for en spareplan, der over de næste to år kan koste »tusindvis« af ansatte jobbet.

Nokia har torsdag præsenteret sit seneste kvartalsregnskab, og det er i den forbindelse, at topledelsen i telegiganten har annonceret, at en ny, stor spareplan er på vej.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie CNBC.

Spareplanen skal være med til at sikre Nokia 700 mio. euro, svarende til 5,2 mia. kr., frem mod udgangen af 2020.

Ifølge Nokias topchef Rajeev Suri er der endnu ikke sat et præcist tal på, hvor mange der skal fyres. Men han bekræfter, at antallet af fyrede skal tælles i tusinder.

»Dem, der vinder i denne branche, er dem, der har skåret ind til benet og har lave omkostninger. Vi har endnu ikke det præcise antal på, hvor mange der skal fyres, men vi arbejder på sagen og gennemgår nu land efter land. Vi vil melde noget ud, når tiden er rigtig,« siger Rajeev Suri med henvisning til, at fyringerne sker på globalt plan.

Ifølge det seneste årsregnskab har Nokia på verdensplan lige under 103.000 ansatte.

De fleste vil nok forbinde Nokia med mobiltelefoner, men det ben af forretningen blev frasolgt i 2014. I dag udvikler Nokia primært ny teknologi og løsninger inden for telekommunikation og infrastruktur, samt salg af licenser.

Nokias regnskab for tredje kvartal viser, at omsætningen landede på 5,5 mia. euro, svarende til ca. 40,3 mia. kr., hvilket var en smule mere end analytikernes estimat på 5,4 mia. euro.

Til gengæld faldt driftsresultatet fra 668 mio. euro i samme periode sidste år til 487 mio. euro i år.

Læs også
Top job