Tech

Nyhed: Aktiesparekontoen passerer en milepæl. Nyhed: Erhvervsprofiler køber fire boliger for 250 mio. kr. Nyhed: Milliardærs nye forretningspartner politianmeldt for bedrageri og mandatsvig. Analyse: Danskerne hader negative renter, selvom vi har tjent milliarder på dem.

Elon Musk lover nye Tesla-tricks om få uger: Styr bilen på afstand med din telefon

En kommende opdatering til alle nyere Teslaer vil lade bilerne køre ejeren i møde automatisk på parkeringspladsen. Man kan også fjernstyre bilen på afstand, lover Elon Musk.

Elon Musk - her under præsentationen af Model X - er nu klar til at love nye, selvkørende funktioner til Tesla-bilerne. Opdateringen kommer i form af software og kræver ikke ændringer, da alle Teslaer siden oktober 2016 har haft al nødvendig hardware indbygget. Foto: AP/Marcio Jose Sanchez.

Du kommer ud af Bilka med en propfyldt indkøbsvogn og skal nu finde din bil igen på en parkeringsplads med flere tusind biler. Måske er der et stykke vej til bilen - og det regner. Men ejer du en Tesla, kan rollerne i stedet blive byttet rundt. Som hesten Jolly Jumper i Lucky Luke-tegneserien vil bilen selv køre hen til dig, når du kalder – via Teslas app.

Det skriver Elon Musk i hvert fald i en række tweets om næste opdatering til Teslas selvkørende teknologi. Den kommer om cirka halvanden måned, skriver Tesla-bossen, og opdateringen vil virke på alle Teslaer, som er under to år gamle, og hvor man har tilkøbt en opgraderet autopilot til 41.900 kr.

Udover muligheden for at finde sin ejer og selv køre derhen uden mennesker ombord – hvilket i øvrigt ikke er lovligt på normal vej i Danmark endnu – vil man også kunne fjernstyre sin bil fra telefonen, skriver Elon Musk. Man skal dog være inden for synsvidde, af sikkerhedshensyn, selvom teknologien sådan set er ligeglad med afstanden.

De korte meldinger på Twitter rummer ikke detaljer om maksimal hastighed eller afstand, man må køre sin bil rundt med via fjernbetjeningen. I forvejen har nogle Teslaer i dag mulighed for fjernstyring på helt korte stræk, for eksempel hvis bilen skal parkeres i en smal garage.

Da Tesla for to år siden annoncerede, at alle biler fremover ville have indbygget alt nødvendig hardware til at blive fuldt selvkørende, blev der også stillet hurtige forbedringer på software-siden i udsigt. En video, der demonstrerede en helt selvkørende Tesla, som også selv finder en parkeringsplads, efter at have sat sit 'menneske' af, gav et billede af fremtidens muligheder.

Men i praksis har de ladet vente på sig, og undervejs har Teslas nuværende autopilot-funktion også været udsat for kritik efter flere ulykker i USA. Blandt andet er flere Teslaer på autopilot kørt direkte ind i holdende brandbiler uden at bremse.

Læs også