Tech

Dansk guru inden for kunstig intelligens: Hvorfor får jeg altid irrelevante tilbud fra bankerne, når de kender mig så godt?

Interview: Danske Danny Lange har været leder af afdelingen for kunstig intelligens hos både Amazon og Uber. Han forstår ikke, at bankverdenen ikke får mere ud af de mange data, den sidder på.

Danny Lange har været leder af Amazons og Ubers afdeling for kunstig intelligens og har nu samme stilling hos Unity Technologies. Men i forhold til tech-selskaberne er banksektoren meget langsom til at bruge mulighederne, mener han, på trods af en sand guldgrube af data. Foto: Stine Bidstrup

Kunstig intelligens er blevet det nye, foretrukne buzzword, som bliver slynget rundt og skal være i enhver powerpoint-præsentation om fremtiden.

Men samtidig går det sløvt i store brancher som finans og forsikring med at finde ud af at bruge teknologien, selvom det her er virkelig oplagt. En bank har nemlig massevis af data, som kan omsættes til ny viden ved hjælp af maskinlæring – en af de hotte teknologier inden for kunstig intelligens...

BRANCHENYT
Læs også