Tech

Sheryl Sandberg oven på rapport om valgpåvirkning via Facebook: »Vi er nødt til at gøre endnu mere«​

Facebook, Google og Twitter beskyldes mere eller mindre for at have modarbejdet den uafhængige rapport om de russiske internettrolde, som senatet netop har offentliggjort.

Sheryl Sandberg har de seneste måneder været Facebooks frontfigur i sagerne om valgpåvirkning og datamisbrug hos verdens største sociale medie. Foto: Michael Short/Bloomberg

»Vi tager det ekstremt seriøst.«

Sådan skriver Facebooks næstkommanderende, Sheryl Sandberg, i en statusopdatering oven på den hidtil mest detaljerede rapport om russiske internettroldes påvirkning af valgkampe via sociale medier.

Den uafhængige senatsrapport har været et halvt år undervejs og betegner Facebook, Google og Twitter som direkte »fodslæbende« i forhold til at frigive informationer om den russiske indblanding i USA’s præsidentvalg i 2016, ligesom de sociale medier beskyldes for at have afleveret svært afkodelige data i stedet for at hjælpe efterforskerne med at tegne et fuldt billede. 

Derfor - konkluderer rapporten - findes der fortsat ikke et præcist svar på, hvordan brugerne er blevet påvirket af Russian Internet Research Agencys manipulerede videoer og falske oplysninger om alt fra kandidater til valgsteder.

Sideløbende med udarbejdelsen af rapporten har Facebook etableret et samarbejde med civilrettighedsorganisationer anført af undersøgelsesleder Laura Murphy. Hvilket Sheryl Sandberg ikke forsømmer at nævne i sin statusopdatering.

»Vi ved, at vi er nødt til at gøre mere. Lauras rapport inkluderer områder, hvor vi kan og skal gøre det bedre - og vi arbejder hårdt på at adressere disse bekymringer,« skriver Sheryl Sandberg. 

Læs også
Top job