René Deichgræber, født i 1982, er it- og teknologireporter på Finans. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University og er forelsket i sproget og de store fortællinger.
Før René ankom til Jyllands-Posten i 2010 var han featureskribent for JydskeVestkysten og forfatter til flere bøger hos Gyldendal. Han nåede også – akkurat – at få sin svære byline i Nyhedsavisen, inden gratiskrigen sluttede og blev afløst af en kvalitetskrig.
René har for længst svedt sig gennem det maratonløb, der nærmest er obligatorisk for mænd på vej mod de 40 år. Så nu koncentrerer han sig om alt det, livet virkelig handler om: Golf, mad, film og rejser. Nå, ja, og så familien selvfølgelig.
Som registreret bruger kan du gemme artiklen til senere læsning.
Morten Hellesøe Poulsen er født og opvokset på øen Als, men synes at være forbundet mere med Amerika på et professionelt plan.
Den 33-årige ingeniør har en fortid hos Google samt et lederdiplom fra Harvard. Nu etablerer han og techfirmaet Plytix et kontor i USA, hvor 70 pct. af kunderne alligevel kommer fra.
Plytix blev stiftet af Morten Hellesøe Poulsen og spanske Alex Lopez for tre år siden og står bag et såkaldt PIM-system (Product Information Management), så mindre virksomheder eksempelvis kan se, hvor mange gange et produkt er blevet vist på forskellige sites.
Systemet gør det også muligt at synkronisere data om produkterne i alle led af værdikæden samt at dele informationerne automatisk med udvalgte partnere.
Firmaet opnåede det første par år en funding på 10 mio. kr. fra blandt andre Seed Capital på baggrund af en prototype på PIM-systemet. Siden lanceringen af produktet sidste år har Plytix imidlertid fået tilført 9 mio. kr. fra Promentum og dernæst 10 mio. kr. fra EU’s Horizon 2020-program.
Begge investeringer har været møntet på den amerikanske ekspansion, som adm. direktør Morten Hellesøe Poulsen nu for alvor tager fat på med etableringen af et kontor i Austin, Texas, hvor Plytix i første omgang slår 15 stillinger op inden for salg, marketing, udvikling og design,
Hvis forretningen - der vokser med trecifrede procentrater og har opnået en bruttofortjeneste på 1 mio. kr. i 2017/18 - ellers kan finde sig til rette i USA, satser Morten Hellesøe Poulsen på at flytte hovedsædet derover i 2020.
»Det er en spændende tid. Vores vækst viser, at små detailforretninger både har behov for og efterspørger et mere digitalt setup,« lyder det fra stifteren i en pressemeddelelse.
Følg serien: 10 idéer, der kan ændre Danmark
Læs om 10 visionære iværksættere og deres idéer. I denne uge dækker FINANS transportbranchen, hvor el fra vindkraft skal danne grundlag for nye brændselsformer til transportsektoren.