Tech

Dansk iværksætter med Google og Harvard på cv'et gør sin entré i USA

Techfirmaet Plytix etablerer nu et kontor i USA med mindst 15 stillinger og satser på at flytte sit hovedsæde derover i 2020.

Morten Hellesøe Poulsen nedlagde sit salgsteam på 10 medarbejdere og skar dermed halvdelen af den samlede stab fra i begyndelsen af 2017 for at fokusere forretningen inden lanceringen af PIM-systemet. Foto: Plytix

Morten Hellesøe Poulsen er født og opvokset på øen Als, men synes at være forbundet mere med Amerika på et professionelt plan.

Den 33-årige ingeniør har en fortid hos Google samt et lederdiplom fra Harvard. Nu etablerer han og techfirmaet Plytix et kontor i USA, hvor 70 pct. af kunderne alligevel kommer fra.

Plytix blev stiftet af Morten Hellesøe Poulsen og spanske Alex Lopez for tre år siden og står bag et såkaldt PIM-system (Product Information Management), så mindre virksomheder eksempelvis kan se, hvor mange gange et produkt er blevet vist på forskellige sites.

Systemet gør det også muligt at synkronisere data om produkterne i alle led af værdikæden samt at dele informationerne automatisk med udvalgte partnere.

Firmaet opnåede det første par år en funding på 10 mio. kr. fra blandt andre Seed Capital på baggrund af en prototype på PIM-systemet. Siden lanceringen af produktet sidste år har Plytix imidlertid fået tilført 9 mio. kr. fra Promentum og dernæst 10 mio. kr. fra EU’s Horizon 2020-program.

Begge investeringer har været møntet på den amerikanske ekspansion, som adm. direktør Morten Hellesøe Poulsen nu for alvor tager fat på med etableringen af et kontor i Austin, Texas, hvor Plytix i første omgang slår 15 stillinger op inden for salg, marketing, udvikling og design,

Hvis forretningen - der vokser med trecifrede procentrater og har opnået en bruttofortjeneste på 1 mio. kr. i 2017/18 - ellers kan finde sig til rette i USA, satser Morten Hellesøe Poulsen på at flytte hovedsædet derover i 2020.

»Det er en spændende tid. Vores vækst viser, at små detailforretninger både har behov for og efterspørger et mere digitalt setup,« lyder det fra stifteren i en pressemeddelelse.

Læs også
Top job