Tech

En af verdens største bitcoin-børser er blevet bestjålet af hackere

Bitcoin-markedspladsen Binance har fået stjålet bitcoins for 267 mio. kr. på trods af et ry for god sikkerhed. Og hackerne stjal også kundernes passwords og andre følsomme oplysninger.

Foto: Jens Kalaene, AP Images.

Tyveri af bitcoins er ikke noget nyt. Men denne gang er det gået ud over en af verdens største markedspladser for bitcoins, det velrenommerede selskab Binance. Og det vækker opsigt, skriver magasinet Wired.

Hackere er brudt ind hos Binance og har stjålet 7.000 bitcoins fra kundernes konti, hvilket svarer til 267 mio. kr. med dagens kurs. Det gik ikke værre, fordi kun to pct. af kundernes bitcoins var gemt i en såkaldt ’hot wallet’, der er forbundet med internettet og kan bruges til at handle med. Resten var gemt i sikkerhed på computere, der ikke var koblet til internettet.

Men hackerne fik ikke bare fat i bitcoins nok til at købe en håndfuld luksusbiler – de fik også adgang til følsomme data om kunderne. Blandt andet kundernes password og til de systemer, som skulle garantere en høj sikkerhed ved login, ved at man skal bruge to koder.

Den gode nyhed for Binances kunder er omvendt, at deres tab vil blive dækket af Binance, som har sat penge til side i en fond, der skal dække ved tyveri. Ti procent af alle indtægter er gennem tiden blevet sat til side i fonden, som en ekstra sikkerhed. Dermed adskiller Binance sig fra mange andre selskaber i branchen, der er blevet plyndret af hackere, men hvor pengene så bare har været tabt.

Nu skal alle systemer hos Binance undersøges grundigt, så alle spor af hackerne kan blive luget ud. Men processen, der kan tage en uges tid, får ikke Binance til at lukke for handel, og det vækker kritik.

»Det er en kæmpe risiko at løbe,« siger Emin Gün Sirer, ekspert i kryptovalutaer ved Cornell University, til Wired.

Alene i årets første kvartal er hackere løbet med 2,4 mia. kr. i tyveri fra kryptovaluta-børser. Tyveriet fra Binance har dog trods det relativt lave udbytte sendt rystelser i kryptovaluta-miljøet. Prisen på de mange forskellige kryptovalutaer faldt med mellem én og ti procent, skriver fagmediet Coindesk.

BRANCHENYT
Læs også