Tech

Dating-app betaler erstatning efter sag med lækkede nøgenbilleder

Dating-appen Jack'd betaler tusindvis af dollar i erstatning efter læk af afslørende billeder.

Arkivfoto: Tsering Topgyal/AP

Appen Jack'd har betalt 240.000 dollar i erstatning efter, at adskillige private billeder - herunder nøgenbilleder - er havnet på internettet. Appen henvender sig primært til homoseksuelle, der vil i kontakt med andre homoseksuelle.

Det skriver BBC News.

Ifølge mediet kan enhver, selv dem uden en konto til Jack'd, få adgang til millioner af private fotos, der er lagt på appen af brugerne.

Det sker på trods af, at Online Buddies, der er virksomheden bag appen, allerede blev advaret om lækket i februar 2018. Online Buddies ventede dog med at rette fejlen indtil februar 2019. Det har ført til en søgsmål om erstatning.

Letitia James, der er advokaten bag søgsmålet, mener, at Jack'd har forsømt brugernes privatliv.

»Appen har sat brugernes personfølsomme oplysninger og private fotos i fare for at blive eksponeret, og virksomheden gjorde ingenting i et helt år for at kunne fortsætte med at tjene penge,« siger hun til BBC News.

Udover erstatningen på 240.000 dollar har Online Buddies lovet at gennemføre 'et omfattende sikkerhedsoprogram', der fremover skal beskytte brugerne af appen.

Jack'd er blevet downloadet mere end fem mio. gange i Google Play App Store alene. Det er også muligt at downloade appen i Danmark.

BRANCHENYT
Læs også