Tech

Hewlett Packard opjusterer og får ny topchef - men aktien falder

Foto: Paul Sakuma/AP

Hewlett Packard, eller bare HP som ikke skal forveksles med HP Enterprise, har torsdag aften opjusteret sine forventninger samtidig med, at selskabet siger farvel til topchef Dion Weisler og goddag til afløseren Enrique Lores.

Printer- og computerproducenten løfter sin prognose til en justeret indtjening per aktie i intervallet mellem 2,18 og 2,22 dollar mod tidligere 2,14 og 2,21 dollar, mens analytikerne på forkant havde regnet med 2,18 dollar, ifølge Bloomberg News. Dermed ligger midtpunktet i den nye guidance, i 2,20 dollar per aktie, over konsensus.

HP kom samtidig gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 58 cent mod 52 cent et år før, mens omsætningen steg marginalt med 0,1 pct. til 14,60 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 55 cent og en omsætning på 14,61 mia. dollar.

Meldingen om udskiftningen på Hewlett Packards toppost kommer som en overraskelse. Dion Weisler, som har været i selskabet siden 2012 og været koncernchef fra 2015, har dog valgt at trække sig på grund af sygdom i familien, skriver Bloomberg News.

Enrique Lores kommer fra en position i HP, hvor han har været chef for koncernens printforretning, der er den største i verden.

Efter torsdagens meldinger faldte HP-aktien i eftermarkedet i USA med 6,3 pct. Her bed analytikerne mærke i, at netop printforretningen er under pres fra tredjeparts-leverandører, der sælger billigere blæk og toner til HP's kunder.

- Tydeligvis er print under pres. Spørgsmålet er hvor meget af dette, der er lagereffekter, og hvor meget af dette, som er en fremadrettet udfordring, siger Shannon Cross, analytiker hos Cross Research, til Bloomberg News.

BRANCHENYT
Læs også