Tech

Tesla undersøges for manglende tilbagekaldelse af biler

I maj valgte Tesla at lave en softwareopgradering i stedet for at tilbagekalde biler med fare for, at batterier kunne bryde i brand.

Tesla har den seneste tid modtaget mange klager over problemer med elbilers software. Foto: Mike Blake/Ritzau Scanpix

Amerikanske myndigheder har besluttet sig for at åbne en undersøgelse for at finde ud af, om elbilsproducenten Tesla handlede hensigtsmæssigt, da firmaet i maj i år valgte at udsende en softwareopdatering fremfor at tilbagekalde biler på modeller, hvor der var fare for at batterier kunne bryde i brand.

Det skriver Reuters.

Det drejer sig om ca. 2.000 biler, der indeholdt en fejl, der altså kunne få bilernes batterier til at bryde i brand.

Den amerikanske National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har valgt at åbne for en undersøgelse, hvor man vil evaluere påstande, der blev fremsat i forbindelse med Teslas håndtering af softwareopgraderingen i køretøjerne af Model S og Model X fra modelårene 2012-2019.

Tesla, der er ejet af tech-entrepenøren Elon Musk, er tidligere blevet sagsøgt på baggrund af sin batteri-software, og senest er der kommet flere klager over biler, der kørte galt under brug af bilers selvkørende funktion. Der har tidligere været problemer med, at flere biler brød i brand på grund af fejl i bilernes software.

De omkring 2.000 biler, der fik en softwareopdatering i maj, fik dem som respons på en mulig fejl, der kunne få batterier til at bryde i brand uden at de havde oplevet sammenstød.

Det menes at softwareopdateringen har reduceret flere af bilernes kilometervidde med ca. 40 km per opladning.

»En meget lille procentdel af ejere af ældre Model S- og Model X-køretøjer kan have bemærket en lille reduktion i rækkevidde, når de oplades til en maksimal ladetilstand efter en softwareopdatering designet til at forbedre batteriets levetid,« udtalte Tesla til Reuters i august.

BRANCHENYT
Læs også