Tech

Cardlay opnår en af fintechbranchens største investeringer

Med en investering på 70 mio. kr. skriver Cardlay sig nu for alvor ind i historien om den succesfulde fintechbranche.

Stifter Jørgen Christian Juul og Cardlay har opnået en af de hidtil største investeringer i den danske fintechbranche. Foto: Carsten Bundgaard

Få måneder efter udstedelsen af en banklicens til Lunar Way kan den danske fintechbranche igen hæve champagneglasset højt. Firmaet Cardlay har nemlig opnået en investering på 70 mio. kr.

Dermed tegner Cardlay med base i Odense sig for en af de absolut største kapitalindsprøjtninger hidtil i branchen, der står bag teknologiske løsninger til finanssektoren.

Cardlay
  • Cardlay blev stiftet i 2016 af Jørgen Christian Juul, en slagtermestersøn, som foreløbig har etableret 14 forretninger og senest har solgt Wallmob for 100 mio. kr.
  • Cardlay har sit hovedsæde i Odense og har derudover kontorer i Sverige og Serbien.
  • Selskabet tæller foreløbig 51 medarbejdere.
  • I 2018 bogførte Cardlay et nettounderskud på 12 mio. kr. og en egenkapital på 30 mio. kr.

Cardlay har udviklet en softwareløsning til de millioner af firmakreditkort, som medarbejdere i alskens virksomheder benytter sig af. Dermed bliver det eksempelvis nemmere at bogføre udgifterne og opnå refunderet moms i udlandet.

»Jeg betragter det som en blåstempling af Cardlay. Der er folk i denne investeringsrunde, som jeg ikke må nævne, men hvis jeg kunne det, ville du falde på røven og sige: ”Hold da kæft”,« konstaterer Cardlays stifter og adm. direktør, Jørgen Christian Juul.

Bag investeringen i det unge firma står tunge navne som SEB Kapital og Seed Capital samt et par globale giganter, der angiveligt har holdt sig under en ejerandel på 5 pct. i firmaet, fordi de ikke ønsker at stå frem.

Teknologien
  • Cardlay leverer, som navnet indikerer, et ekstra lag til det klassiske firmakreditkort i form af en softwareløsning.
  • Det betyder, at virksomhederne ud over kortet og kontoen får en automatisk bogføring af de ansattes udgifter, en bedre kontrol med posterne og en systematisk refundering af moms fra medarbejderindkøb foretaget i udlandet.
  • Der er omtrent 2,5 mio. aktive firmakort alene i Norden, hvor kunderne ligesom i alle andre verdensdele primært er større virksomheder.

»Firmaet har en god softwareløsning, en stærk ledelse, et godt drive og forstår finanssektorens behov for at kunne tilbyde nye services,« forklarer investeringschef Johan Wolf fra SEB Ventures.

I forvejen er fintech målt i antal investeringer den mest fundede af de såkaldte techvertikaler herhjemme foran medtech (medicinalteknologi), insurtech (forsikringsteknologi), biotech (bioteknologi) og foodtech (fødevareteknologi).

Der er folk i denne investeringsrunde, som jeg ikke må nævne, men hvis jeg kunne det, ville du falde på røven og sige: »Hold da kæft«.

Jørgen Christian Juul, stifter og adm. direktør, Cardlay

I en ny opgørelse foretaget af Vækstfonden over venturehandler de seneste tre år fremgår det desuden, at fintechbranchen i mere end halvdelen af handlerne har formået at hive internationale investorer ind i konsortiet.

»Det vidner netop om, at fintechselskaberne har formået at sætte sig på verdenskortet,« konstaterer analyse- og digitaliseringschef Ditte Rude Moncur fra Vækstfonden.

Udover at opnå en stor investering er det lykkedes Cardlay at indgå et partnerskab med Eurocard, så softwareløsningen nu bliver lagt ud over en million firmakort i Norden svarende til næsten halvdelen af markedet.

BRANCHENYT
Læs også