Tech

Bytedance vil udfordre Apple og Spotify med ny musikstreamingtjeneste

Bytedance står blandt andet bag den populære video-app Tiktok. Foto: AP/Imagechina

Den kinesiske teknologikoncern Bytedance, der blandt andet står bag den populære video-app Tiktok, er klar til at konkurrere med Spotify og Apple på markedet for musikstreaming med lanceringen af sin egen rivaliserende service.

Det skriver Financial Times.

Bytedance forhandler i øjeblikket med verdens største pladeselskaber - Universal Music, Sony Music og Warner Music - om en global licensaftale, som tillader selskabet at bruge pladeselskabernes sange på sin nye musiktjeneste.

Ifølge personer med kendskab til sagen ønsker Bytedance at lancere tjenesten i udviklingsmarkeder som Indien, Indonesien og Brasilien allerede i december, inden tjenesten senere går i luften i USA.

Den nye musikstreamingtjeneste satser angiveligt på at differentiere sig fra konkurrenter som Apple og Spotify ved at fokusere på brugergeneret indhold - en strategi, som Bytedance hidtil har haft stor succes med på sit sociale medie Tiktok, der i dag er blandt verdens største.

Forventningerne til streamingtjenesten er, at den vil koste mindre end konkurrerende produkter, omend der endnu ikke er klarhed om hverken pris eller navn på tjenesten, skriver Financial Times.

BRANCHENYT
Læs også