Tech

Sonos kan blive opkøbsmulighed efter søgsmål mod Google

B&O-konkurrenten Sonos laver højttalersystemer til hjemmet. Foto: PR/Sonos

Lydsystemsselskabet Sonos sagsøger gigantiske Google for overtrædelse af selskabets patentrettigheder, og det kan gøre Sonos til en potentiel opkøbsmulighed.

Det skriver Bloomberg News.

B&O-konkurrenten Sonos, der laver højttalersystemer til hjemmet, har tirsdag lagt sag an mod mastodonten Google for at kopiere en række af selskabets højttalere fra 2015.

Lydvirksomheden har tidligere advaret investorerne om, at Google og Amazon har efterlignet selskabets produkter - og at det i værste fald ville medføre tab på bundlinjen.

Sonos svarer derfor igen med en patentsag ved den internationale handelskommission i USA, hvilket i sidste ende kan medføre et import- og salgsforbud for nogle af Googles produkter.

Det er en tilstrækkelig stor sten i skoen, der kan betyde, at titanen i sidste ende blot opkøber Sonos, lyder det.

- Det er mere sandsynligt, at Google vil indgå et forlig eller opkøbe Sonos, end at Google vil modtage et importforbud, siger Kenneth Weatherwax, der er patentadvokat ved Lowenstein og Weatherwax, til Bloomberg News.

Google har for nuværende ingen kommentarer om et potentielt opkøb af Sonos, hvis aktie tog et dyk på 4,6 pct. onsdag til 13,53 dollar oven på nyheden.

BRANCHENYT
Læs også