Tech

Blev opsøgt af våbenentusiaster - nu har kendt app skiftet navn igen

Den danskfødte app Etilbudsavis, som er blevet downloadet over to millioner gange, har været nødt til at foretage en navneændring.

Appen som nu har skiftet navn samler tilbudsaviser digitalt og gør det muligt at oprette indkøbslister på tværs af aviserne. Arkivfoto: Lars Krabbe

Da den meget brugte danske app Etilbudsavis skulle lanceres i udlandet, blev det under det øjensynligt mere spiselige navn "Shopgun". Navnet viste sig dog hurtigt at blive problematisk, og appen har derfor endnu en gang skiftet navn. Det skriver Børsen.

»Vi begyndte at blive spurgt, om man kunne købe AK47’ere og andre våben hos os, så det duede sgu ikke,« siger direktør og medstifter Christian Birch til Børsen.

Appen, som blev rullet ud i Norge og Sverige under det lidt uheldige navn, blev derfor i starten af 2020 omdøbt i nabolandene. Den går nu under det dansk kendte Etilbudsavis.

Og navneændringen har indtil videre vist sig at være fornuftig. Det nye gamle navn fik i løbet af 57 timer appen til tops på listen over norske downloads - en klar forbedring set i forhold til Shopguns placering på listen.

Navnet Etilbudsavis er dog ikke nødvendigvis den endelige løsning for appen. Selskabet er nemlig registreret under navnet Tjek A/S og har købt domænet tjek.com, hvilket Christian Birch nævner som muligt app-navn over for Børsen.

Tjek A/S havde i 2018 en bruttofortjeneste på 21 mio. kr. samt et årsresultat på 2 mio. kr.

Den største aktionær i Tjek A/S er erhvervsmanden Karsten Ree, der har en ejerandel på mellem 25 og 33,33 pct. Udvidelsen til udlandet kom umiddelbart efter, at Karsten Ree skød penge i virksomheden.

Ifølge Christian Birch blev stifterne mødt med advarsler fra både bestyrelse, partnere og familien, da navnet Shopgun i første omgang blev valgt. Advarslerne blev dog ignoreret af Christian Birch og medstifteren Morten Bo Rønsholdt - indtil nu.

BRANCHENYT
Læs også