Tech

Test af Nokia 7.2

Nokia 7.2 er ikke et overvældende møde, men det er en mobil, der vil kunne tilfredsstille de flestes behov og byder på et par interessante finesser.

Nokia 7.2. Foto: altomdata.dk

Måske vi i virkeligheden er ved at være over det stadie, hvor vi har behov for at blive blæst bagover af vilde features, hver gang vi køber en ny mobil. Det er blevet et hverdagsredskab, der har sine faste funktioner, og den skal først og fremmest være driftsikker på netop disse. Er man tilfreds med det, er Nokia 7.2 et fint bud på din næste mobil.

Anonymt design

Det er ikke en mobil, der kommer til at vinde nogen designpriser.Den er lige efter bogen med glaskrop og lettere afrundede kanter. Måske lidt kluntet i sit bastante design, men god at holde på.

Der er, hvad man kan forvente af fysisk kontrol og forbindelser, dog med et par af de mere sjældne imellem, som en dedikeret knap til Google Assistant og noget så gammeldags som en fysisk udgang til hovedtelefoner. Tak for det. Login kan ske med fingeraftrykslæser på bagsiden eller med ansigtsgenkendelse. Begge dele fungerer fint.

Overambitiøst kamera

Kameraerne stikker ud fra bagsiden i en cirkel med tre objektiver plus en blitz. Der er 48 MP standardkamera, vidvinkel og en dybdesensor, der gør det muligt at lave bokeh-effekter. Sidstnævnte er der gjort en del ud af. Der er ikke mindre end seks forskellige sløringsprofiler, så du kan få lige præcis det look, du ønsker.

Se også: OnePlus klar med ny topmobil næste måned - endnu mere fart på

Det kan give okay resultater ved moderate indstilinger, men da vi skruede op på maks, gik det helt galt. Elementer blev løsrevet fra baggrunden og hevet op i front, så rumforholdet blev helt forskruet. Ellers skyder kameraet rimelige billeder, også i lavere belysning, når du bruger nat-tilstanden.

Vidvinkelkameraet er dog ikke imponerende, og video skal filmes med en rolig hånd, hvis ikke det skal blive sløret. Frontkameraet har fin skarphed, men har en tendens til at hive det røde frem i hudtonerne, hvilket ikke er videre flatterende.

Fin ydelse

Billedet fra den 6,3” store FHD+-skærm er optimeret med allways-on HDR, som konstant optimerer indholdet. Ser du eksempelvis YouTube-videoer i en lavere kvalitet, vil mobilen aktivt gå ind og forbedre billedet.

Resultatet er da til at få øje på. Der er kommet godt knald på både farver og kontrast. Korrektheden i farvegengivelsen kan man måske stille spørgsmålstegn ved, men oplevelsen er som sådan udmærket, og den suppleres fint af de anstændige højttalere, der er indbygget i mobilen.

Se også: iPhones er nemmere at hacke end Android-mobiler - Huawei er sværest

Processoren gør også sit til alt flyder fint og ubesværet, selv spil af den semitunge kaliber. Ydelsen er i den gode ende for en mobil i denne prisklasse, og 128 GB indbygget lager er også ganske gavmildt.

Nokia 7.2

Pris: 2699 kr.
Skærm: 6,3” FHD+, PureDisplay
Processor: Snapdragon 660
Ram: 6 GB
Drev: 128 GB
Kamera: 48 MP Quad Pixel f/1.79 + 5 MP dybde + 8 MP f/2.2 vidvinkel 118 grader / 20 MP Quad Pixel f/2 på front
Styresystem: Android 9 (klar til 10)

Samlet vurdering: 3½ af 5 stjerner

Alt om DATA siger: »Et fornuftigt køb, hvis du kigger efter en god basismobil. Design, ydelse og skærm er godkendt, og det samme er kameraet, omend det vil lidt for meget. Men selvom prisen er ganske god, har den svært ved at overbevise os om, at det er her, vi skal smide pengene.«

Batteritiden er dog i den lave ende, og opladning sker ikke hurtigt.
Den kører Android One som styresystem, hvilket giver en fin og simpel Android-oplevelse med tæt integration af Googles tjenester.

Hård konkurrence

Selvom Nokia 7.2 har sine kvaliteter lander den på et marked med stærk konkurrence fra andre brands, der gør sig rigtig godt i denne ende af prisklassen, eksempelvis Motorola og Huawei. Den har svært ved helt at brænde igennem på samme måde og overbevise os om, at det er her, man skal smide pengene.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

BRANCHENYT
Læs også