Serier
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Salget af smartphones er kollapset

Smartphone-industrien oplever det største fald i salget siden smartphones blev opfundet.

Corona rammer verden
Smartphone-fabrikanter har haft svært ved at komme af med deres produkter siden coronavirus brød ud i Kina. Arkivfoto: Linda Johansen/POLFOTO

Det har ikke været nemt for smartphone-producenterne at komme af med deres produkter siden coronavirussen brød ud. Og det var især da Kina var hårdest ramt, at man for alvor kunne se en nedgang i salget.

Det skriver BBC.

Rapporten af salget er blevet lavet af researchvirksomheden Strategy Analytics, der har fundet frem til, at antallet af ordrer i februar alene faldt med 38 pct.

»Nogle fabrikker i Asien var ude af stand til at kunne producere smartphones, mens mange forbrugere var enten ikke have mulighed for eller lyst til at besøge forretninger for at købe nye telefoner,« siger Linda Sui, der er forfatter på rapporten, til BBC.

I rapporten står det, at forsendelser af smartphones fra fabrikant til forhandler faldt fra 99,2 millioner i februar 2019 til 61,8 millioner i februar 2020.

Strategy Analytics forventer, at salget af smartphones fortsat ville have trange kår i hele marts, nu hvor virussen har spredt sig gennem Europa og til USA.

Det er dog ikke helt uventet, at der ville komme et dyk i salget. Da flere fabrikker var tvunget til at lukke ned i Kina og store dele af Asien gennem februar, oplevede mange af de store techgiganter, at en stor del af deres produktion blev sat på pause.

Apple meldte også ud i februar, at salgsprognosen var blevet nedjusteret kraftigt som følge af coronavirus, der tvang mange af Apples butikker og fabrikker i Kina til at lukke ned.

BRANCHENYT
Læs også