Tech

Teleselskaber giver strandede danskere en håndsrækning

Yousee var først med gratis mobilopkald til danskere strandet i udlandet. Nu følger Telenor og teleselskabet 3 trop.

Det kan ofte være en dyr fornøjelse at ringe og sende sms hjem fra udlandet. Især hvis man befinder sig i lande uden for EU. Arkivfoto: Joachim Adrian.

Flere teleselskaber står nu klar med en hjælpende hånd til de titusindvis af danskere, der er strandet i udlandet som følge af grænselukninger og rejserestriktioner.

»Vi har været i dialog med mange af vores berørte kunder i den seneste tid, og vi har nu besluttet at indføre gratis sms og opkald til de kunder, der er strandet i udlandet,« siger Tor-Arne Fosser, markedsdirektør for privatkunder i Telenor Danmark.

Coronakrisen er en ekstraordinær situation, som betyder, at vores kunder pludselig står med nogle helt andre behov end for bare en uge siden.

David Elsass, direktør for privatmarkedet i 3

Foruden Telenor-kunder omfatter de gratis opkald også mobilkunder i det Telenor-ejede CBB Mobil, oplyser Danmarks næststørste telekoncern og understreger, at beslutningen om gratis opkald fra udlandet gælder med tilbagevirkende kraft fra den 12. marts og frem til og med udgangen af april.

Det er dog ikke kun det norskede teleselskab, der forsøger at komme danskere strandet i udlandet på grund af coronavirussen til hjælp.

Teleselskabet 3 åbner på tilsvarende vis for, at både privat- og erhvervskunder gratis kan sende sms eller ringe hjem fra udlandet.

»Coronakrisen er en ekstraordinær situation, som betyder, at vores kunder pludselig står med nogle helt andre behov end for bare en uge siden,« siger David Elsass, direktør for privatmarkedet i 3.

Han tilføjer, at håndsrækningen også inkluderer brug af op til 1 gigabyte (GB) data kvit og frit. Begge tilbud gælder ifølge 3-direktøren i perioden 13.-31. marts.

Selv om Telenor og 3 nu er klar til at hjælpe danskere i udlandet, var TDC-ejede Yousee dog det første selskab til at komme danskerne til hjælp.

Allerede sidste uge meddelte Yousee, at kunderne fra fredag den 20. marts gratis ville kunne ringe og sende sms hjem fra udlandet, ligesom Yousee har gjort lokale udlandsopkald gratis.

»Antallet af kunder i udlandet falder dagligt i takt med, at danskerne vender tilbage til Danmark. Men for de danskere, der fortsat opholder sig i udlandet, kan det være dyrt at ringe til Danmark fra flere af de lande, hvor grænserne nu lukkes ned,« forklarede Yousee-direktør Jacob Mortensen om de gratis opkald.

Udenrigsministeriet skønnede sidste uge, at der var op mod 100.000 danskere i udlandet.

BRANCHENYT
Læs også