Tech

Thorning er ikke en trustee, så hendes honorar er fortsat ukendt

Helle Thorning-Schmidt er ikke en del af den kreds, der tjener 200.000 dollars om året hos Oversight Board.

Helle Thorning-Schmidt vandt i 2011 nøglerne til Statsministeren og ses her under valgfesten i Vega. Foto: Jacob Ehrbahn

Selv om Helle Thorning-Schmidt er medformand for Oversight Board og efter eget udsagn har været med til at finde, interviewe og hyre de øvrige medlemmer af Facebooks kommende tilsynsorgan, er Danmarks tidligere statsminister ikke at betragte som en trustee.

Derfor er hun ikke blandt de navne, der årligt honoreres med 200.000 dollars svarende til 1,37 mio. kr., lyder det nu fra Oversight Boards administration i forlængelse af Finans’ og Jyllands-Postens artikel om, at Thorning får et millionbeløb for at overvåge Facebook.

Hvorvidt beløbet så er væsentligt anderledes, vil tilsynet ikke forholde sig til, men desuagtet er dette en berigtigelse.

»Som tidligere understreget, har vi ikke tænkt os at offentliggøre medlemmernes honorarer, men vi kan bekræfte, at de fremlagte tal er forkerte,« skriver administrationen i en mail.

Hovedpersonen selv har et erklæret mål om at gøre Facebook mere gennemsigtigt, men det gælder dog ikke aflønningen af de 40 medlemmer af Oversight Board.

»Beløbet kan sammenlignes med, hvad der ellers gælder i techbranchen. Nærmere vil jeg ikke komme ind på det,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Finans og Jyllands-Posten beklager fejlen.

Læs også
Top job