Tech
BREAKING

Belgien vil bruge robot i kamp mod coronavirus

På belgiske hospitaler vil patienter blive mødt af robot, der skal lette arbejdet for sundhedspersonalet og mindske smitte med coronavirus.

Robotten CRUZR skal hjælpe hospital i Antwerpen med at mindske spredning af coronavirus ved bl.a. at tjekke patienters temperaturer. Foto: Yves Herman // Ritzau Scanpix

En robot, der kan tjekke patienters temperaturer og se, om de har taget ansigtsmasken ordentligt på, har fået en plads på et hospital i Belgien.

Robotten, der hedder CRUZR, står klar til at modtage folk ved Antwerpen Universitetshospital fra på tirsdag, og vil gennemgå svar fra et spørgeskema, patienterne har udfyldt på forhånd, og måle temperaturer for at kunne afgøre, om de bærer tegn på coronavirus.

Det skriver Reuters.

Robotter er ikke nye tilføjelser til de belgiske hospitaler. Faktisk har de været en fast bestanddel på mange af dem siden 2013, men nu har de altså fået en ny rolle. Det fortæller den administrerende direktør for den belgiske robotvirksomhed Zorabots, Fabrice Goffin, til Reuters.

»Den store fordel ved denne robot i forhold til en stillestående terminal er, at robotten kan bevæge sig, gå hen til mennesker og tale med folk på deres modersmål. Den taler mere end 53 sprog,« siger han.

Robotten kan ikke teste patienter for coronavirus, men den kan ved hjælp af temperaturmålinger vise, om der skulle være tegn på feber, og derefter henvise patienter til et separat område af hospitalet.

CRUZR er oprindeligt designet til at kunne overtage repetitivt arbejde fra personale, så de kan bruge deres kræfter på andre opgaver.

Robotterne, der typisk koster 30.000 euro (ca. 224.000 kr.), er også blevet solgt til klinikker i Frankrig, Holland, USA og Rwanda.

Belgien er heller ikke det eneste land, der har valgt at sætte robotter ind i kampen mod coronavirus. I Singapore valgte man tidligere på måneden at indsætte en robothund i en park, der skulle sikre, at borgerne huskede at holde afstand.

Læs også