Tech

»Som far til en sort datter, skriver jeg dette for at kunne se hende i øjnene, når hun spørger mig 'Hvad gjorde du?'«

Reddit-medstifteren Alexis Ohanian træder af som bestyrelsesmedlem efter de voldsomme demonstrationer i USA, der er kommet i kølvandet af politidrabet på George Floyd.

Medstifteren af Reddit, Alexis Ohanian, der er gift med tennisspilleren Serena Williams, som også ses på billedet, vil træde ud af bestyrelsen hos det sociale medie for at gøre plads til et sort bestyrelsesmedlem. FOto: Toby Melville/pool photo via AP.

Medskaberen af nyheds- og underholdningstjenesten Reddit, Alexis Ohanian, stopper som bestyrelsesmedlem for at gøre plads til et sort medlem.

Beslutningen kommer i kølvandet på de landsdækkende demonstrationer, der har præget USA i mere end en uge efter den dødelige politivold mod afroamerikaneren George Floyd.

Det skriver det amerikanske medie TechCrunch.

»Jeg var med til at skabe Reddit for 15 år siden for at hjælpe mennesker med at finde et socialt fællesskab og et tilhørsforhold,« skriver Ohanian på sin blog og fortsætter:

»Det er på tide at gøre det rette. Jeg gør det her for mig, min familie og mit land. Som far til en sort datter, skriver jeg dette for at kunne se hende i øjnene, når hun spørger mig ’Hvad gjorde du?’«.

Fredag offentliggjorde Ohanian i et tweet, at han udover at træde af som bestyrelsesmedlem, også vil donere mere end 6,5 mio kroner til den amerikanske fodboldsspiller Colin Kaepernicks kampagne, Know Your Rights Camp.

Ifølge Techcrunch vil Alexis Ohanian i den kommende tid bruge udbyttet fra sine aktier i Reddit til at støtte det sorte samfund i USA. Et beløb der vurderes til at løbe op i en værdi af mere end 331 mio. kr.

Reddits administrerende direktør, Steve Huffman, bekræfter at man vil komme Ohanians forespørgsel i møde.

Alexias Ohanian er gift med tennisspilleren Serena Williams og sammen har de en datter.

BRANCHENYT
Læs også