Tech

Hundredvis af forskere vil have Mark Zuckerberg til at rette Facebooks retningslinjer efter Trump-udtalelser

143 forskere opfordrer Facebookchefen til at sætte ind mod Trumps udtalelser på den sociale platform.

Hundredvis af forskere opfordrer Facebookchefen Mark Zuckerburg til at tage affære over for Donald Trumps udtalelser på den sociale platform, som forskerne mener er »skadelige«.
Foto: REUTERS/Erin Scott/File Photo

Den amerikanske præsident Donald Trump bør ikke få lov til »at sprede misinformation og skadelige udtalelser på Facebook«.

Sådan lyder det i et brev til Facebookschefen Mark Zuckerberg, der er blevet underskrevet af 143 forskere, som alle har det til fælles, at de er støttet økonomisk af Zuckerberg selv.

Det skriver The Guardian.

»Vi opfordrer dig til at overveje at indføre en strengere politik mod spredning af misinformation og skadelige udtalelser, der skader samfundsgrupper - særligt i vores nuværende klima, som kæmper med sort undertrykkelse,« lyder det fra forskerne i brevet.

De henviser blandt andet til Donald Trumps udtalelse fra den 29. maj, hvor præsidenten skrev »When the looting starts, the shooting starts«, som forskerne mener er en klar opfordring til at udøve vold.

Det er de tre professorer Debora Marks, Martin Kampmann og Jason Shepherd, der har taget initiativet til at skrive brevet.

Debora Marks er professor på Harvard Medical School, Martin Kampmann er fra University of California, mens Jason Shepherd er fra University of Utah.

De har alle tre modtaget støtte fra Chan Zuckerberg Initiative, der er styret af Mark Zuckerberg og hans kone Priscilla Chan.

Zuckerberg har modtaget stor kritik i den seneste uges tid for ikke fjerne flere af Trumps udtalelser fra Facebook - deriblandt fra hans egne ansatte, der mener udtalelserne puster til ilden mens demonstrationer har spredt sig over hele USA efter politimordet på afroamerikaneren George Floyd.

Twitter har i den seneste tid sat sig imod Trumps udtalelser på det sociale medie, hvor man heriblandt har stemplet et af Trumps tweets som »en glorificering af vold«.

Fredag offentliggjorde Zuckerberg, at han vil gennemgå Facebooks retningslinjer i den nærmeste fremtid.

BRANCHENYT
Læs også