Tech

Lejehackere har angrebet hundredvis af institutioner over hele verden

Efterforskere har tilsyneladende fundet en forbindelse mellem hackerorganisationen Dark Basin og et indisk techselskab.

Hackerorganisationen med tråde til Indien er blevet tildelt navnet Dark Basin af efterforskerne i The Citizen Lab. Modelfoto: Finn Frandsen
USA

Hackerorganisationen har fået navnet ”Det mørke bassin”, og hvis afsløringerne holder vand, vil vi høre meget mere til den i nyhederne.

Forskningslaboratoriet The Citizen Lab på Toronto University i Canada har netop offentliggjort en opsigtsvækkende rapport, hvor en gruppe af lejehackere kædes sammen med angreb på hundredvis af institutioner og tusindvis af mennesker fordelt på seks kontinenter

Især nonprofit-organisationer i USA har været et foretrukket mål for hackerne, siden efterforskningen begyndte i 2017 på baggrund af et tip fra en journalist, der havde modtaget en stribe phisingmails.

Rapporten nævner eksempelvis et tilsyneladende koordineret forsøg på at ramme kampagnen #ExxonKnew, der hævder, at et af verdens største olieselskaber gennem årtier har skjult sin viden om klimaændringerne. Også advokater, journalister, politikere og investorer optræder som hyppige mål for Dark Basin - eller Det Mørke Bassin - at dømme ud fra de 28.000 URL-adresser, som efterforskerne har identificeret.

Citizen Lab har løbende underrettet de mange institutioner samt det amerikanske Justitsministerium og konkluderer i rapporten, at hackerne kan forbindes til det indiske techselskab Belltrox Infotech Services og efter alt at dømme har udøvet spionage på vegne af ukendte bagmænd.

Udover USA har Det Mørke Bassin angrebet mål i lande som Storbritannien, Schweiz, Frankrig, Belgien, Norge og Island, hvorimod Danmark ikke er nævnt.

BRANCHENYT
Læs også