Tech

Sådan vil Google slå Microsoft og Zoom i kampen om hjemmekontoret

Google monterer nu en lyddæmper på sin nyeste udgave af mødeplatformen Meet. Lige for næsen af storrivalerne.

Kampen om hjemmekontoret er så intens i disse uger, at Zoom er kommet for skade at overdrive sit daglige brugerantal undervejs og er blevet straffet for det på aktiemarkederne. Foto: Zoom

Coronakrisen har gjort verden så afhængig af virtuelle mødeplatforme, at Teams, Meet og Zoom næsten fylder lige så meget i hverdagsjargonen som håndsprit, mundbind og smittetryk.

Derfor har de tre selskaber bag platformene - Microsoft, Google og Zoom - kunnet tilføje flere millioner nye brugere fra dag til dag under pandemien, der også har tydeliggjort, at virtuelle møder kan være en del af løsningen på klimakrisen.

Med andre ord er der tale om et multimilliardmarked, hvilket forståeligt nok har ført til en kamp mellem selskaberne om at forbedre teknologien mest muligt på kortest mulig tid.

I maj lovede Microsoft således, at Teams-platformen snart vil blive opgraderet, så alt udenomsstøj automatisk reduceres - men nu kommer Google sin konkurrent i forkøbet, skriver Forbes Magazine.

Ved hjælp af kunstig intelligens er den opgraderede udgave af Meet-platformen i stand til at skelne eksempelvis tastende lyde og bjæffende hunde fra den egentlige samtale foran computerskærmene. Lyddæmperen bliver i første omgang tilgængelig for Googles virksomhedskunder kaldet G Suites.

BRANCHENYT
Læs også