Tech

Twitter udelukker højreorienteret kommentator permanent

Den kontroversielle engelske kommentator Katie Hopkins får ikke lov til at komme tilbage på det sociale medie, mens andre er undtaget for at lide samme skæbne.

Twitter har i den seneste tid valgt at slå hårdt ned på profiler, der bryder mediets regelsæt. Foto: OLIVIER DOULIERY // Ritzau Scanpix

De sociale medier er ofte platforme, som folk fra alle dele af samfundet bruger til at udtrykke sine holdninger og komme i kontakt med andre. Men selvom man i bund og grund kan skrive som man vil, så er det måske en god idé at holde sig til reglerne.

For selvom den engelske højreorienterede kommentator Katie Hopkins tidligere er blevet smidt af det sociale medie Twitter på en kort tænkepause, så er der denne gang ikke mulighed for, at hun må komme tilbage.

Det skriver BBC.

Engelske Katie Hopkins havde mere end en million følgere på Twitter. Hun har tidligere på året fået en midlertidig udelukkelse på en uge, men denne gang er den permanent, lyder det fra Twitter.

»At holde Twitter sikker er en høj prioritet for os. Misbrug og hadefuld adfærd har ingen plads hos os, og vi vil fortsætte med at gribe ind, når vores regler brydes,« lyder en officiel udtalelse til BBC.

Hopkins er netop blevet udelukket for at bryde Twitters adfærdsregler. Twitter forbyder promovering af vold eller direkte skriftlige angreb og trusler mod andre mennesker baseret på en lang række personlige egenskaber som race, køn eller seksuel orientering.

Twitter har den seneste tid også valgt at slå langt hårdere ned på adfærd, der går imod det sociale medies regler. Også den amerikanske præsident, Donald Trump, har fået flere af sine tweets markeret med advarsler af det sociale medie. Noget, der ikke umiddelbart er faldet i god jord hos præsidenten.

Men selvom Trump flere gange har brudt Twitters regelsæt, så er han altså ikke i fare for at blive udelukket. Twitter laver nemlig visse undtagelser for verdensledere, da deres opslag er i offentlighedens interesse.

BRANCHENYT
Læs også