Tech

Storby laver forsøg med selvkørende taxaer

Kinesisk taxagigant tester førerløse taxaer i Shanghai-område for at revolutionere transport i storbyer.

Den kinesiske transport-gigant Didi Chuxing har lavet et gratis forsøg med selvkørende taxaer i Shanghai-forstad. Foto: Thomas Peter // Ritzau Scanpix

Didi Chuxing lancerede lødag et forsøg med en taxaservice med førerløse biler. Den kinesiske taxagigant har forinden installeret hardware i et bestemt område, hvor kunderne i forsøgsperioden kan køre gratis med bilerne.

Det skriver Reuters.

Didi Chuxings hardware, der hedder V2X, er blevet installeret rundt omkring i området for at minimere blinde vinkler og hjælpe flåden af førerløse biler med at koordinere. V2X gør det muligt for bilerne at ”kommunikere” med deres omgivelser.

Bilerne kommer dog ikke helt til at køre alene i første omgang. Til start vil der være personale til at sikre, at bilerne kører optimalt i forhold til de opstilede systemer.

Ifølge Reuters forventer Didi Chuxing, at brugen af kunstig intelligens på sigt kan revolutionere sikkerhed og effektivitet i bytransport.

Hardwaren, der lader de førerløse biler orientere sig i området kan også bruges af andre virksomheder, der opererer med førerløse køretøjer.

Taxagiganten forventer dog heller ikke, at et komplet førerløst transportsystem er noget, man kommer til at se lige foreløbigt. Didi Chuxings administrerende direktør, Cheng Wei, forventer at der går mindst et årti før man har helt styr på teknologien.

Andre virksomheder med førerløse biler er også ved at teste på bestemte områder i Kina. Både WeRide og og Baidu har givet sig i kast med at tilbyde kunder ture med de autonomiserede køretøjer.


BRANCHENYT
Læs også