Tech

Mikrochipproducenter stiger efter bedre end ventet salg fra TSMC

Arkivfoto

De europæiske mikrochipaktier i Stoxx 600-indekset ligger fredag med en stigning på 1,6 pct., efter at den taiwanske mikrochipproducent Taiwan Semiconductor, TSMC, der blandt andet er underleverandør til Apple, har leveret et bedre end ventet salg i juni.

Det skriver Bloomberg News.

Taiwan Semiconductors salg blev på 120,88 mia. taiwan dollar i juni, og det tyder dermed på at salget i junikvartalet er steget med 29 pct. til 310,7 mia. taiwan dollar, hvilket er lidt over analytikernes forventning på 308,8 mia. taiwan dollar.

Taiwan Semiconductor har tidligere i år sænket forventningerne til salget i 2020 med henvisning til påvirkningen fra den største økonomiske nedtur siden 1930’erne.

Selskabet meddelte på samme tidspunkt dog også, at det fortsat venter robust efterspørgsel efter halvledere til datacentre og en hidtil uset stigning i onlineaktiviteten under pandemien.

Yderligere bliver mikrochipproducenterne også understøttet, efter at amerikanske mikrochipselskaber har sendt et brev ud til kunderne, hvori det meddeler, at det har modtaget et stigende antal ordrer med snarlig levering.

Fransk-italienske STMicroelectronics løftes med 4,9 pct., tyske Infineon stiger 1,8 pct., og den hollandske mikrochipudstyrsproducent ASML ligger med et plus på 1,3 pct.

BRANCHENYT
Læs også