Tech

Amerikanske investorer vil købe Tiktok fra kinesisk ejer

En gruppe af amerikanske techinvestorer vil forsøge at opkøbe Tiktok fra det sociale medies kinesiske ejer.

Det skriver Financial Times.

Investorgruppen, der ledes af General Atlantic og Sequoia, vil opkøbe det sociale medie, i et forsøg på at undgå at den populære app forbydes i USA af den amerikanske regering.

Gruppen har blandt andet været i dialog med det amerikanske handelsministerium og andre lovgivere for at se, om et eventuelt opkøb og dertilhørende datablokade over for den kinesiske ejer, Bytedance, ville være tilstrækkeligt for den amerikanske regering. Det fortæller to kilder med kendskab til forhandlingerne til Financial Times.

Bytedance vil i tilfælde af et opkøb fortsat holde en minoritetspost i Tiktok uden stemmerettigheder, fortæller en kilde til Financial Times.

- Det er den eneste brugbare plan, forklarer kilden til avisen.

Andre investorer har også været i dialog med Bytedance om et muligt opkøb, men ingen er nået så langt i forhandlingerne som General Atlantic og Sequoia, fortæller kilden.

Bytedance er tilbageholdende med delingen af sin teknologi med et rivaliserende selskab, forklarer en investor til Financial Times.

Sidste uge fremgik det af reklamer for præsident Donald Trumps valgkampagne på Facebook, at Tiktok spionerer på sine amerikanske brugere.

Tiktok afviser anklagen om spionage.

BRANCHENYT
Læs også