Tech

Umuligt at tilgå data: Global app er nede for tredje dag i træk

Det amerikanske selskab Garmin, der et af førerselskaberne indenfor sportstech, er ramt af et større nedbrud.

Garmins globale gps-app, som bruges af millioner af motionister verden over, er ramt af et større nedbrud. Foto: REUTERS/Brian Snyder

Millioner af løbere, cyklister og andre idrætsudøvere må i disse dage kigge langt efter deres træningsoplysninger på populære gps-apps Garmin Connect, der verden over bliver brugt til at registrere data fra brugernes træningsaktiviteter og daglige bevægelsesmønstre.

Siden torsdag morgen har selskabets servere nemlig været nede, hvilket resulterer i at brugerne nu for tredje dag i træk ikke har adgang til appen. Det skriver selskabet på sin hjemmeside.

»Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt og beklager ulejligheden,« lyder det.

Selskabet meddeler, at nedbruddet udover gps-appen Garmin Connect også berører flyGarmin, som er selskabets navigationstjeneste for piloter. Det betyder, at heller ikke de kan tilgå de nødvendige data.

Flere medier - heriblandt Forbes - skriver, at Garmin kan være ramt af et dataangreb, hvor hackere forsøger at presse penge ud af selskabet.

Garmin har overfor Forbes ikke kommenteret sagen og har ikke selv oplyst, hvad der er årsag til, at samtlige af selskabets tjenester er nede.

Selskabet oplyser dog, at også dets support center er nede.

Det er derfor ikke muligt for Garmin at modtage opkald, e-mails eller deltage i chats, lyder ifølge meldingen på selskabets hjemmeside.

Det globale marked for sportstech forventes ifølge analysehuset Markets and Markets at vokse fra 9 mia. dollars i 2018 til hele 31 mia. dollars i 2024, fordi branchen omfavner alt lige fra træningsudstyr til sundhedsdata i en tid med mere og mere fokus på fysisk velvære.

Læs også
Top job