Tech

Google undersøges af de danske skattemyndigheder

De danske skattemyndigheder har indledt en sag om, hvorvidt Google har betalt korrekt skat i Danmark.

Google er et af verdens mest værdifulde selskaber. Nu undersøges skattebetalingen hos det danske datterselskab. Foto: Bloomberg photo by Krisztian Bocsi

En af verdens mest værdifulde virksomheder har vækket de danske skattemyndigheders nysgerrighed.

Googles danske datterselskab, Google Denmark ApS, er således i øjeblikket ved at blive undersøgt af de danske skattemyndigheder. Det fremgår af et nyt regnskab fra Google Denmark ApS.

»I løbet af regnskabsåret har de danske skattemyndigheder påbegyndt en vurdering af de åbne skatteår vedrørende virksomhedens skatteposition,« står der i Google-regnskabet.

Google mener dog, at der ikke er noget at komme efter og har derfor hensat 0 kr. til skattesagen i Danmark.

»Imidlertid er der naturligvis en risiko forbundet med sagen og dermed til virksomhedens vurdering og foretagne skøn,« skriver Google i regnskabet.

Skattestyrelsen har ingen kommentarer til enkeltsager og vil derfor hverken be- eller afkræfte, at den undersøger Google.

Christine Sørensen, politisk chef for Google i Danmark, vil til gengæld gerne give en uddybende kommentar.

»Vi er i løbende dialog med de danske skattemyndigheder, og vi betaler generelt den skat, som de beder os om. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi som international virksomhed betaler langt størstedelen - mere end 80 pct. - af vores selskabsskat i USA, hvor vi hører hjemme. Præcis ligesom at danske internationale virksomheder betaler langt størstedelen af deres skat i Danmark,« siger hun i en udtalelse.

Derfor støtter Google en reform af det internationale skattesystem, frem for at enkeltlande går solo og indfører digitale skatter på techgiganter som Google, Amazon, Apple og Facebook. Statsminister Mette Frederiksen har flere gange og senest i juli 2019 meldt sig klar til at indføre digitale skatter målrettet techgiganterne.

Google Denmark ApS havde i 2019 et overskud før skat på 21,9 mio. kr. Efter skat var resultatet på 16,5 mio. kr.

Det er det højeste overskud nogensinde for det danske datterselskab, der beskæftiger over 100 ansatte.

Læs også