Tech

For fire uger siden kaldte Dan Jørgensen 5G for en milepæl – nu er salget af 5G-frekvenser udskudt

Overblik: Statens salg af 5G-frekvenser er ud af det blå udskudt til næste år – få overblikket på 2 minutter.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er tillige minister for teleområdet. Derfor har han ansvaret for lanceringen af 5G-mobilnettet herhjemme. Foto: Jens Dresling. Partierne bag teleforliget fra 2018 har kaldt 5G-udrulningen for en hjørnesten i den fortsatte digitalisering af Danmark. Foto: AP/Eric Risberg.

Teleminister Dan Jørgensen kaldte i august fremtidens lynhurtige mobilforbindelser leveret med 5G for »en vigtig milepæl«. Alligevel er efterårets planlagte salg af 5G-frekvenser nu udskudt til marts 2021.

1. Tidsplanen. I 2018-teleforliget slog et folketingsflertal en tyk streg under, at 5G-udrulningen er hjørnestenen i den fortsatte digitalisering af Danmark. Første skridt er en auktion over de nødvendige 5G-frekvenser. Den var tænkt til at ske på bagkanten af politiske drøftelser om rammerne for 5G-auktionen. Oprindelig skulle de politiske drøftelser være afgjort i begyndelsen af 2020. Det blev så ændret til »foråret 2020«. I august meddelte teleministeren så, at han først ville indkalde til et møde i begyndelsen af september...

BRANCHENYT
Læs også