Tech

It-branchen leverede vækst i andet kvartal

Danske it-virksomheder ser ud til at have klaret coronakrisen bedre, end det først var frygtet.

Adm. direktør i IT-Branchen, Natascha Friis Saxberg, forventer intet rekordår trods positive tendenser.

Coronakrisen har kostet dele af det danske erhvervsliv dyrt, men en opgørelse viser, at it-branchen har klaret sig gennem den foreløbige coronakrise med skindet på næsen.

Ifølge IT-Branchen, som er en brancheforening for den danske it-sektor, omsatte Danmarks samlede it-virksomheder for 60,1 mia. kr. i andet kvartal 2020. Det er en vækst på 1,6 pct. set i forhold til samme periode året før.

49 pct. af it-virksomhedernes meldte ellers om omsætningsnedgang i april, og der var derfor frygt for, at den globale sundhedskrise ville komme til at koste dyrt for branchen.

»I starten af coronakrisen oplevede mange, at både det offentlige og erhvervslivet stoppede op med deres it-projekter. Heldigvis kan vi se, at netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder, og at it-investeringerne er begyndt at stige igen,« udtaler Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Også eksporten i it-branchen har taget et nøk i opadgående retning. I andet kvartal eksporterede danske it-virksomheder således for 19,4 mia. kr., hvilken er 1,3 pct. mere end tidligere.

Trods den positive udvikling i andet kvartal er branchen ikke helt uberørt af krisen, og det, der inden coronaudbruddet i Danmark lignede et rekordår, kommer sandsynligvis ikke til at sætte nogen rekorder.

»Der er ingen tvivl om, at coronakrisen har haft en effekt, men overordnet er vi kommet stort set uberørt ud af krisen i andet kvartal. Specielt fordi det tyder på, at markedet har rettet sig hurtigt op igen. Men der er stadig it-virksomheder, der kæmper for at overleve. Derfor tror jeg heller ikke, at vi samlet set får et rekordår i 2020,« siger Natasha Friis Saxberg.

BRANCHENYT
Læs også