Tech

Ny skat til store techselskaber kan koste Danmark milliarder

Skatteminister Morten Bødskov. Foto: Mikkel Hørlyck

Danmark kan tabe milliarder på en mulig ordning for beskatning af multinationale selskaber ifølge et folketingssvar fra skatteministeren.

Det skriver Berlingske Business.

Flere europæiske politikere har de seneste år kritiseret Facebook, Google og andre store amerikanske techselskaber for deres lave skattebetaling i Europa.

Derfor bliver der i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, OECD, diskuteret, om et nyt omfattende sæt regler for beskatning af multinationale selskaber kan få de amerikanske teknologiselskaber til at bidrage med højere skattebetalinger.

I et udkast til regelsættet, der blev offentliggjort i sidste uge, vurderer OECD, at de globale skatteindtægter kan vokse med op til 100 mia. dollar.

Danmark kan potentielt få øgets landets indtægter fra selskabsskat med 1 til 2 mia. kr., viser et folketingssvar fra skatteminister Morten Bødskov (S).

Men tilgengæld vurderer Skatteministeriet, at Danmark kan miste omkring 2,25 mia. kr., hvilket i alt giver et tab på 1,25 mia. kr. i skatteindtægter på OECD's potentielle nye skatteregler.

- Det er afgørende for regeringen, at vi styrker det internationale samarbejde om en effektiv digital beskatning. Dét arbejde har i OECD-regi stået på i flere år og er nu forsinket pga. covid-19 og det forestående amerikanske præsidentvalg. Det er korrekt, at der er oversendt statusberegninger til Folketinget på baggrund af den aktuelle forhandlingssituation. Det er dog endnu for tidligt at sige, hvor et resultat lander, skriver Morten Bødskov, til Berlingske Business.

Han understreger, at beregningerne er baseret på OECDs udkast, og at det er for tidligt at sige, hvor et reelt resultat lander.

Originalartikel: Berlingske Business, 22. oktober 2020, side 40.

BRANCHENYT
Læs også