Tech

Trump eller Biden? Tech-aktier kan komme til at lide efter valget

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

De helt store teknologiaktier - på nær Alphabet - fik i sidste uge hug, da de lagde deres kvartalstal frem.

Kurserne på de såkaldte FAANG-aktier - Facebook, Apple, Netfllix, Amazon og Googles ejer, Alphabet - var på forhånd sendt i vejret, og derfor skulle der solide kvartalstal på bordet og optimistiske prognoser til for at sikre stigninger.

Det kom ikke.

Tirsdag steg aktierne over en kam, da markedet håbede på et klart valgresultat i USA uden en langvarig strid frem, indtil en sejrherrer er udråbt, men på den anden side af resultatet kan der uanset vinderen komme en svær periode for de store teknologiaktier.

Det skriver Yahoo! Finance.

- Teknologivurderingerne var en smule strakte på vej ind i regnskabssæsonen, og Wall Street havde behov for "slå og forhøj"-kvartaler fra FAANG-navnene for at lede flokken højere. Investorerne trak dog bare på skuldrene af resultaterne, og kombineret med før-valg-nervøsitet kom en risk-off-handel med en rotation væk fra teknologi, siger Dan Ives, anerkendt teknologianalytiker hos investeringsbanken Wedbush.

Torsdag i sidste uge kom Apple, Facebook, Amazon og Alphabet alle med regnskaber. Det udløste fredag minusser til de tre første mellem 5,4 og 6,1 pct., mens kun Alphabet blev belønnet for sine tal med et plus på 3,6 pct. Onsdag var Microsoft også faldet med 5,0 pct. på sine kvartalstal, og tidligere i oktober droppede Netflix 6,9 pct. på sit regnskab.

Det kan dog være, at den kommende tid byder på nye udfordringer, for ingen af de to præsidentkandidater, Republikanernes præsident Donald Trump eller Demokraternes Joe Biden, er store fans af Silicon Valley. Donald Trump mener, at de ikke giver ham og hans synspunkter en ligelig eksponering på de sociale medier.

- Big tech har taget et bevidst valg, om at de ikke vil være bytorvet længere og beskytte din ytringsfrihed eller min ytringsfrihed. I stedet er big tech, mener jeg, blevet magtberuset. De bliver mere dristige, lyder det fra den republikanske senator Ted Cruz

Joe Biden vil omvendt blandt andet øge selskabsskatten og tillige skatten på aktiegevinster. Førstnævnte er skidt for alle aktier, mens sidstnævnte kan betyde, at investorerne efter de store kursstigninger i netop teknologi i år, vil trykke på salgsknappen og tage gevinsterne hjem, inden skatten på indtægterne stiger.

- Det her er fantastiske selskaber, men det betyder ikke, at de er fantastiske aktier. De er dyre. Deres vækstrater bremser op, og de er stadig overkøbte, kommenterer Matt Maley, chefstrateg hos Tabak Miller, over for Yahoo! Finance.

BRANCHENYT
Læs også