Tech

Fortnite vender tilbage til iPhone udenom Apple

Apple har smidt Fortnite ud af App Store, men nu har spillet fundet en anden vej ind i iOS.

Det bliver igen muligt at spille Fortnite, hvis du ejer en Iphone.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters.

Selvom Apple har fjernet det populære spil Fortnite fra App Store, hvorfra brugere kan købe og installere apps, har spillet nu fundet en genvej tilbage til iPhone-ejerne, som igen kan danse sig til succes i det virtuelle univers.

Det skriver BBC.

Virksomheden GeForce Now står bag en service, der gør det muligt for spiludbydere at tilbyde sine spil til alle med en internetbrowser.

Siden Apple smed Fortnite ud af App Store, har det ikke været muligt for iPhone-ejere at benytte spillet, da Apple ikke tillader andre app-tjenester end sin egen. Men med GeForce Now er det nu muligt at omgå problemet og i stedet spille Fortnite gennem Safari browseren uden at hente spillet ned på sin mobil.

Ejeren af Fortnite, Epic Games, er midt i en juridisk kamp med Apple, hvilket er årsagen til, at Apple har fjernet spillet fra App Store.

Apple kræver generelt 30 pct. i kommission for de spil-apps, der bliver købt igennem App Store samt af de goder, som bliver købt igennem apps. Epic Games har kritiseret ordningen og mener, at det er begrænsende for konkurrencen. Apple har beskyldt Epic Games for at ville køre på frihjul.

Sagen skal for retten i maj.

Spillet findes både i mobiludgave, hvor touch er måden, man navigere spillet på, og til computer, hvor man spiller med sit tastatur og mus eller en controller. Nu bliver det muligt at bruge touch i den mobile udgave gennem en browser. Nvidia, som står bag GeForce Now, er ikke bekymret over den alternative styreform i browserudgaven.

»Selvom Geforce Nows arkiv fungerer bedst på mobilen med en controller, så har 100 millioner Fortnite spillere bygget, kæmpet og danset sig til sejr med touch,« lyder det fra Nvidia.

Indsatsen handler for Nvidia ikke udelukkende om Fortnite spillet. Ifølge BBC har Apple lagt tunge restriktioner ned over spilapps, hvis de skal logere sig på App Store. Det har betydet, at Geforce Now, Google Stadia og Xbox streaming ikke har kunnet lancere deres spil på Apples produkter via egne apps.

Epic Games står ikke alene om kritikken af Apple. Flere selskaber som Facebook og Spotify har klaget over gebyret og siger, at Apple bør finde et alternativ til betalingssystemet.

Apple har udtalt, at selskabet kun indsamler en andel af salget fra en mindre procentdel af de knap 2 mio. apps, der er tilgængelige på App Store, og at selskabet driver forretning i tråd med andre selskaber, der er indehavere af app-butikker.

BRANCHENYT
Læs også