Tech

Boeing sender sit skandaleramte fly på vingerne igen efter to års pause

En tre timer lang tur fra Miami til New York markerede tirsdag, at Boeing 737 Max nu er tilbage i luften, efter at et svigt i kontrolsystemet kostede 346 passagerer livet.

Siden marts 2019 har Boeing 737 Max været grounded af de amerikanske luftfartsmyndigheder. Her ses modellen i forbindelse med en testflyvning i efteråret. Foto: Bloomberg/Chona Kasinger

Boeing sendte tirsdag et rutefly i luften under så stor bevågenhed, at præsidenten for moderselskabet American Airlines Group, Robert Isom, var blandt passagererne på den tre timer lange tur fra Miami til New York.

Det skyldes, at flyproducenten dermed lod modellen Boeing 737 Max komme på vingerne over USA igen efter næsten to års grounding oven på et par fatale styrt i Indonesien og Etiopien forårsaget af flyets kontrolsystem kaldet MCAS.

Det skriver Wall Street Journal.

Systemfejlen førte efter alt at dømme til, at automatpiloten fejllæste 737 Max’ernes placering i luften og tvang næserne skarpt nedad i den tro, at flyene lettede for stejlt, hvilket kostede 346 mennesker livet.

Siden sanktionen i marts 2019 har Boeing foretaget en stribe justeringer af såvel softwaren som hardwaren. Derudover fylder kontrolsystemet nu mere i simulationstræningen af piloterne.

Boeing 737 Max vil gradvist blive genindført på flere og flere ruter i 2021, forlyder det.

BRANCHENYT
Læs også