Tech

Efter stort hackerangreb: Partier kræver, at flere tilkobles spiontjenestes overvågning

Kun seks private virksomheder er tilsluttet statens sensornetværk mod cyberangreb. Derfor er det sværere at få overblik over et stort hackerangreb, der for nylig ramte Danmark.

Med en voksende cybertrussel og stadigt mere avancerede hackerangreb er det vigtigt at få flere virksomheder med i sensornetværket, der skal beskytte mod avancerede cyberangreb, siger forsvarsminister Trine Bramsen. Illustration: Lotte Overgaard og Julie Barsøe

Efter et af de hidtil mest alvorlige hackerangreb mod Danmark kræver flere partier en undersøgelse af, hvorfor kun seks private virksomheder er tilsluttet det statslige sensornetværk, som er myndighedernes afgørende redskab til at opdage, afværge og opspore avancerede cyberangreb og spionagetrusler.

Både De Radikale og Dansk Folkeparti udtrykker dyb bekymring over den manglende tilslutning, der har gjort det vanskeligere for den danske efterretningstjeneste at få det fulde overblik over det avancerede Solarwind-hackerangreb, der har ramt 30 centrale danske myndigheder og virksomheder. ..

Læs også
Top job