Tech

Claus Kofod kan være mere end 50 forskellige kvinder på en dag

Mænd på jagt efter kærlighed, sex og adspredelse bliver i stor stil snydt på et virvar af datingsider med systematiseret brug af fiktive kvindeprofiler. En ung mand kaster lys over et bedrag, som han selv er en del af, og en singlemand fortæller, hvad der skete, da han blev fristet til at klikke på en annonce på Facebook. Jyllands-Posten har talt med en jyde, der hyrer de såkaldte chatmoderatorer.

Claus Kofod har i næsten et halvt år arbejdet for forskellige firmaer, der leverer indhold til fiktive datingprofiler. Claus Kofod har besluttet, at han nu stopper  som chatmoderator. Forleden skrev han til nogle af de mænd, han chattede med, at de var udsat for et svindelnummer. Den 52-årige Søren Brejl Borup har uden held været på mange af de store datingportaler.  Men der var straks mange interesserede kvinder, da han oprettede en profil på datingsiden Mydates.com. Claus Kofod Med meget mikroskopiske bogstaver fremgår det under billederne, at "Disse personer er muligvis ikke aktuelle medlemmer." På reklamevideoen for Cloudworkers præsenterer denne kvinde sig som "Katarina", men i virkeligheden hedder hun Kirby Ann Basken. Hun er teamleder for Cloudworkers i Danmark. Det betyder, at det er hende, som står for oplæringen af nye medarbejdere. Screenshot På en anden video præsenterer hun sig som Kirby Ann Basken - baggrunden på videoen ligner baggrunden fra videoen med "Katarina" fra Cloudworkers hjemmeside. Screenshot I Facebookgruppen "Adult Chat Moderators’ and Operators’ Union" er der mange opslag fra folk, der søger medarbejdere til "Adult chat". Søren Brejl Borups anmeldelse på Trustpilot.


Den Gyldne Hane er et hotel tre-fire kilometer fra Odden Færgehavn. Vi har lejet et værelse for 250 kr. med kaffe for to-tre timer. På grund af coronanedlukningen er det den bedste mulighed for at mødes et ugenert sted...

Læs også