Tech

Amazon måtte finde barber-grejet frem: Nyt ikon gav helt forkerte associationer

Amazon relancerede for nylig sin app med et nyt ikon. Det nye ikon var udstyret med noget, som en del brugere fejlagtigt opfattede som verdenshistoriens mest berygtede overskæg.

Amazon var lige hurtig nok på aftrækkeren, da selskabet for nylig ændrede det ikon, som techgigantens millioner af brugere møder på telefonen.

Det er ellers første gang i fem år, at Amazon-appens ikon ændres, så der har været god tid til at forberede det nye design, der blev lanceret i slutningen af januar.

Alligevel var der en detalje, som designerne hos Amazon havde overset, rapporterer CNN.

Det nye ikon er en brun firkant, hvor Amazons logo - en pil formet som et smil - er placeret i centrum. Over smilet havde designerne placeret et blåt tandbørste-formet element, der givetvis skulle forestille pakketape.

Få uger efter, at det nye ikon var lanceret, stod det imidlertid klart, at en del brugere fik helt forkerte associationer, når de så ”tandbørsten” lige over smilet.

De kom til at tænke på Adolf Hitlers overskæg.

The old "new" icon is on the left, the update is on the right.

Illustration: CNN

Ifølge The Verge reagerede Amazon hurtigt med et nyt design, som diskret blev skubbet ud til brugerne uden nogen form for fanfarer. På det nye ikon er ”overskægget” barberet af og erstattet med noget, der umiskendeligt skal forestille pakketape.

Den eneste trøst for designerne hos Amazon er, at den første version af det nye ikon kun nåede at blive lanceret i Spanien, Italien, Storbritannien og Holland.

BRANCHENYT
Læs også